(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Tamna je noć iznad Humske ulice: Sabah i leteći Letić nokautirali Partizan

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.08.23. | 19:57

Crno-beli očajni u Azerbejdžanu – 0:2

Teške noći čekaju Partizan i Igora Duljaja, a pitanje je da li će dočekati još neku evropsku zoru. Srpski klub doživeo je potop u Azerbejdžanu, tamo gde nikada do sada nije izgubio utakmicu.

Ali, večeras je izgledao skandalozno tokom svih 90 minuta, golman Aleksandar Jovanović, jedina svetla tačka u potpunom pomračenju Partizana, nije mogao da ispravi sve brljotine saigrača. Sabah nosi za Beograd na revanš prednost od 2:0, uz daleko bolju, organizovaniju, povezaniju, smisleniju igru od predstavnika Srbije. Tamna je noć iznad Humske ulice...

Izabrane vesti

A, ko će kome, ako ne svoj svome... Čovek je rasturio Partizan u Bakuu je – Srbin. Levi bek Bojan Letić, nekadašnji član Radničkog iz Niša, razvlačio je odbranu crno-belih kao harmoniku, pored Aleksandra Filipovića je izgledao kao Roberto Karlos iz najboljih dana. Kada se činilo da je u drugom poluvremenu najzad malo posustao ili ostao bez snage, Letić je iznudio penal zbog prekršaja – ako je bio – do tad potpuno nevidljivog Severine, da bi samo koji minut kasnije postigao evrogol, lopta se od prečke odbila u mrežu.

Ako Azeri i njihova ekipa stranaca nisu mogli da nađu lek za srpsku odbranu, taj ključ je pronašao Srbin i pogurao crno-bele na ivicu eliminacije. Gol Nurijeva posle toga samo je gurnuo Duljajev sastav u još dublju, ozbiljno duboko dubiozu.

Osim golmana Jovanovića, koji je 70 minuta držao Partizanu glavu iznad vode, čak odbranio i penal, nije bilo nijedne svetle tačke u timu. Odbrana po običaju trošna, vezni red nepovezan, dok Saldanja gotovo da nije imao priliku da se okrene prema protivničkom golu. Od trija Severina – Kalulu – Menig teško je izdvojiti ko je bio gori i beskorisniji na terenu.

Nathov ulazak je malo uspeo da popravi krvnu sliku, uspeli su crno-beli malo da pomere igru ka protivničkom golu, međutim, došao je penal, pa vodeći gol, a onda i drugi – sve u pet minuta. I gotovo... Bez ikakve reakcije na terenu.

Za prvih 45 minuta Partizan je stvorio tek jednu dobru šansu, koju Severina nije uspeo da iskoristi, dok je Sabah bio bliži golu: Til je promašio zicer sa peterca, dok je Jovanović u poslednjim sekundima poluvremena „skinuo“ udarac Nurijeva iz blizine.

Ogromne probleme Partizan je imao po svojoj desnoj strani, gde je levom beku domaćih Letiću ostavljena cela „livada“ prostora, što je on uporno eksploatisao, stvorio i tu kolosalnu priliku za Tila i konstantno mučio Filipovića. S druge strane u napadu Kalulu, koji je odmenio Natha u startnoj postavi, nije prikazao ništa. Štaviše, gubio je duele, gubio lopte, o nekakvoj kreaciji igre i opasnih šansi da ne govorimo. Možda je njemu potrebno više vremena za adaptaciju nego, recimo, Saldanji ili Kanuteu, ali ovo što je pokazao u dosadašnja dva nastupa – ne obećava.

U drugom jednako ništa od Partizana, ali mnogo više od Sabaha. Crno-beli su stvorili jednu šansu, nije je iskoristio Saldanja, a Azeri su imali i penal i dva gola i još nekoliko prilika, u kojima je odbrana srpskog kluba uspevala da „preživi“. Bukvalno kako su Belić i Kanute izašli iz igre, sve se do kraja rasparalo.

Sedam dana za veliku glavobolju Igora Duljaja i njegovih pulena. Dva gola minusa ni sa mnogo boljom igrom nije lako nadoknaditi, a sa ovakvom iz Bakua – nemoguće. Tamna je noć iznad Humske ulice... 

3. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJE

SABAH – PARTIZAN 2:0 (0:0)

/Letić 70, Isaev 74/

Stadion: Alindža

Sudija: Đorđi Kruašvili (Gruzija)

Žuti kartoni: Kristijan, Apeh (Sabah), Belć (Partizan),

SABAH: (4-3-3): Imanov – Sejdijev, Hadudi, Čakla, Letić – Kristijan, Isajev, Til (od 82. Č. Nurijev) – Margarita (od 70. Alasgarov), Apeh (od 78. Volkovi), A. Nurijev (od 82. Mutalimov).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović (od 66. Stojković), Marković, Ilić, Antić – Kanute (od 66. Pantić), Belić (od 66. Šćekić) – Severina, Kalulu (od 55. Natho), Menig – Saldanja (od 83. Nikolić).


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeSabahIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara