Tandem od koga kreće voda na usta: Savićević i Prosinečki vode Crnu Goru

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.24. | 15:29

Veliki Žuti najozbiljniji kandidat za novog selektora Crne Gore

Svojevremeno kao deo zlatnog tima Crvene zvezde bili su tandem od koga kreće voda na ustu. Savićević do Prosinečkog. Ili Prosinečki do Savićevića... I tako u krug. Za brojna sećanja navijača kluba sa Marakane.

Nekada veliki igrači, bivši članovi Milana i Real Madrida, ponovo bi mogli da sarađuju. Naime, kako prenose podgoričke Vijesti Robert Prosinečki je najozbiljniji kandidat za novog selektora Crne Gore.

Izabrane vesti

On je očigledno prvi pik Dejana Savićevića, dugogodišnjeg predsednika FS Crne Gore, posle rastanka sa Miodragom Radulovićem.

Čovek koji je nakon velike igračke karijere kao trener vodio klubove u Srbiji, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, već ima dosta iskustva na selektorskoj poziciji pošto je sa klupe predvodio Azerbejdžan i Bosnu i Hercegovinu.

Azerbejdžan je vodio od 2014. do 2017, a u Južnom Kavkazu i dalje važi za najuspešnijeg selektora uz čuvenog Nemca Bertija Fogtsa. U tom periodu upisao je nekoliko zapaženih rezultata, poput remija sa Hrvatskom, Norveškom i Češkom, a pod njegovim vođstvom ta selekcija je upisala i najubjedljiviju pobedu u istoriji - 5:1 protiv San Marina.

Trenersku karijeru počeo je kao asistent Slavena Bilića u stručnom štabu Hrvatske, a vodio je Crvenu zvezdu, Kajzerispor, Denizlispor, Olimpiju iz Ljubljane i kratko hrvatski Rudeš.

Prosinečki bi trebalo da bude sedmi selektor Crne Gore, a drugi koji dolazi iz Hrvatske - nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića, Ljubiše Tumbakovića, Faruka Hadžibegića i Radulovića.


 


 


tagovi

Robert ProsinečkiDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara