Romeo Benitez (©AFP)
Romeo Benitez (©AFP)

Tata Martino u Paragvaju našao Mesiju novog saigrača

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 23:05

Krilni napadač Guaranija Romeo Benitez, koji je na meti Intera iz Majamija, na teren će u noći između petka i subote od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu protiv Nasionala, u 4. kolu paragvajske Klausure

Ovog leta je Inter Majami apsolutni hit u Sjedinjenim Američkim Državama, naravno zbog dolaska Lionela Mesija, Serhija Busketsa i Đordija Albe. Sa njima, na poziciju šefa stručnog štaba, stigao je nekadašnji selektor Argentine i Meksika, a pre toga trener Barselone Herardo Tata Martino. Sve to zvuči spektakularno, atraktivno, ali svestan je iskusni Argentinac da su mu potrebni i neki manje poznati fudbaleri ako želi da napadne titulu u MLS. Njih traži u Paragvaju.

Zapravo, jednog je već pronašao, Dijega Gomeza iz Libertada, za kojeg je klub čiji je vlasnik Dejvid Bekam morao da isplati 2.700.000 evra. Paragvajski mediji javljaju da Inter iz Majamija neće stati na tome, već da je nanišanio i krilnog napadača Guaranija Romea Beniteza. Čak je i sam Martino potvrdio da mu se dopada 20-godišnji Paragvajac.

Izabrane vesti

Nije uopšte iznenađenje što je Martino okrenut ka paragvajskom tržištu, jer on veoma dobro poznaje tamošnje uslove i ima veliki broj kontakta. Trenirao je Libertad (dva puta) i Sero Portenjo, a od 2007. do 2011. godine je bio i selektor Paragvaja. Tako je uostalom i došao do velike scene i klupe Barselone.

Zanimljivi fudbaleri se pojavljuju u Paragvaju. Dijego Gomez je već sa nama, Hulio Ensiso je stigao do Premijer lige, Matijas Segovija je odličan u Brazilu, a Guaranijevog Romea Beniteza pratim otkad sam stigao ovde“, kazao je Martino.

01.30: (2,90) Guarani (3,05) Nasional Asunsion (2,45)

Benitez je ponikao u Guaraniju, za koji igra veoma dobro ove godine. Tokom proleća je u Aperturi, u kojoj je Guarani završio na četvrtoj poziciji, odigrao 12 mečeva i postigao jedan gol, uz dve asistencije. U Kopa Sudamerikani, u kojoj su žuto-crni bili prvi u grupi sa Emelekom, Danubiom i Urakanom, te se tako plasirali u osminu finala. Tamo će se sledećeg četvrtka sastati sa brazilskim Botafogom. Benitez je bio standardan u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju u Južnoj Americi, odigrao je svih šest utakmica, uz učinak od po jednog gola i asistencije.

Nedavno je počela i paragvajska Klausura, odigrana su tri meča, a 20-godišnje krilo je igralo na svakom od njih. Još uvek nije bio strelac, ali je zato prošlog vikenda asistirao Nestoru Kamaču za pobedu nad Takuarijem (1:0).

Pre toga je Guarani, takođe kao gost, savladao Lukenjo sa 2:1, ali je kod kuće izgubio od osvajača Aperture Libertada sa 3:0. Posle tri kola Benitezov tim se nalazi na četvrtoj poziciji, a naredni rival mu je Nasional (subota, 01.30), ekipa koja ima za sada po jedan od svakog mogućeg ishoda.

U Aperturi je u martu ove godine Guarani kao gost savladao Nasional u Asunsionu sa 2:0, a potom su sredinom maja u tom istom takmičenju odigrali 2:2. Benitez nije bio u konkurenciji za prvi meč, dok je na drugom ušao u igru u poslednjih pola sata.

PARAGVAJ 1 (KLAUSURA) – 4. KOLO

Petak

General Kabaljero – Lukenjo U TOKU

Subota

01.30: (2,90) Guarani (3,05) Nasional Asunsion (2,45)

22.30: (3,15) Trinidense (3,35) Olimpija Asunsion (2,15)

Nedelja

01.00: (4,70) Amelijano (3,50) Libertad (1,72)

22.00: (2,15) Gvairenja (3,25) Takuari (3,25)

Ponedeljak

00.30: (4,80) Resistensija (3,50) Sero Portenjo (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Romeo BenitezGuaraniParagvaj 1Nasional AsunsionLionel MesiTata MartinoInter MajamiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara