Džejms Tavernije slavi gol (©Reuters)
Džejms Tavernije slavi gol (©Reuters)

Tavernije: Neverovatna utakmica! Ginemo za Rendžers, poslali smo navijače srećne kućama

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 02:48

"Stavili smo se u dobru poziciju, ali znamo da nas u četvrtak očekuje teška utakmica", kaže strelac prvog i asistent kod trećeg gola

Prvi meže jednakima, najzaslužnijima za to što će Rendžers u Beogradu braniti tri gola prednosti je Džejms Tavernije. Engleski desni bek i kapiten tima sa Ajbroksa ima sezonu iz snova, ni Crvena zvezda nije pronašla magičnu formulu za Tavarnijea. Zaustavljen - nije. Podebljao brojke pored svog imena - jeste.

Džejms Tavernije načeo je crveno-bele u Glazgovu i počeo je da krči Rendžersu put do četvrtfinala Lige Evrope. Četa Đovanija van Bronkhorsta ostvarila je ubedljiv trijumf i odškrinula je vrata naredne faze takmičenja. Potrebna je Policajcima još samo overa, a za nju im je dovoljan i poraz u srpskoj prestonici s manje od tri gola razlike. 

Izabrane vesti

Teško da su Rendžersu bolji scenario mogli da požele. U neku ruku su i iznenaženi svojim izdanjem i pobedom koje je Tavernije opisao sa “neverovatno”. Ultra ofanzivni desni bek stigao do 11. ovosezonskog gola - četvrtog u Ligi Evrope - i čak 15. asistencije, kada je počastio dodavanjem Leona Baloguna.  

“Neverovatna utakmica za nas i neverovatno dostignuće. Znam da smo tek na pola puta, ali mislim da su momci bili izuzetni. Odbrana je držala perfektno liniju, trudili smo se da ih držimo u ofsajdu koliko smo mogli. Znali smo da će nam zapretiti, da će stvarati šanse... Uspeli smo da se odbranimo. Sa tri gola prednosti putujemo na revanš. Stavili smo se u dobru poziciju, ali znamo da nas u četvrtak očekuje teška utakmica”, rekao je strelac prvog gola na meču. 

Nije Rendžers odigrao perfektnu utakmicu, iako je ishod takav da Crvena zvezda visi i potrebno joj je beogradsko čudo. Upadali su crveno-beli u ofsajd zamke - poništena im tri gola - promašio je i penal Aleksandar Katai, i ove noći najvećim škotskim gradom ori se pesma Rendžersovih navijača. 

“Igramo za navijače, ginemo za klub. Svi momci su dali 100 odsto svojih mogućnosti. Zaista smo srećni što večeras sve u dobrom raspoloženju šaljemo kućama”, zaključio je Tavernije.


tagovi

Džejms TavernijeGlazgov RendžersĐovani van BronkhorstFK Crvena zvezdaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara