Moriba (©Reuters)
Moriba (©Reuters)

Tedesko pravi čistku: Moriba i Brobi moraju na pozajmice, Olmo je nedodirljiv

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 23:03

Promene u Red Bulu na zimu

Novi trener, nove ideje. Mada, kada je Red Bul Lajpcig u pitanju, tu, ipak, mnogo više kadriraju sportski direktor i njegovi saradnici.

Domeniko Tedesko je stigao na klupu Lajpciga umesto smenjenog Džesija Marša, pa je red da se i on pita za mišljenje. On je tu da upali zeleno svetlo za planove uprave koji su već skrojeni.

Izabrane vesti

A, oni kažu da su dvojica velikih talenata dovedeni letos, Ilaiš Moriba i Brajan Brobi, viđeni za odlazak na zimu. Na pozajmice, za početak. Moriba je letos doveden iz Barselone za 16.000.000 evra, dok je Brobi „ukraden“ Ajaksu, pošto mu je istekao ugovor, a novi nije želeo da potpiše, iako su se u Amsterdamu polomili da ga ubede da ostane.

Nije, ipak, sve krenulo onako kako su u taboru Crvenih bikova očekivali. Moriba je odigrao samo šest utakmica na tri fronta, a ukupno svega 100 minuta. Brobi je nešto više bio na terenu, 13 mečeva, a 249 minuta, samo što nije uspeo da postigne ni gol. Upisao je u statistiku samo tri asistencije. Premalo...

Zato je odluka uprave, kako piše Bild, da obojici na zimu pronađe nove klubove u kojima će više igrati, da bi imali više prostora za napredak.

S druge strane, odlučeno je da Dani Olmo ne može da ode iz Lajpciga ove zime ni po koju cenu, a Barselona se oštrila da vrati svog nekadašnjeg đaka na Nou Kamp. Pored Španca, rampu za odlazak ima i Kristofer Nkunku, ofanzivni vezista i razbijač, strelac čak 15 golova, uz deset asistencija, ove sezone za Red Bul.


tagovi

Ilaiš MoribaBrajan BrobiDani OlmoKristofer NkunkuRed Bul Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara