FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Tek na kraju karijere: Hoću da se vratim, ali je nemoguće da portugalski klub plati 50.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 15:43

Bernardo čezne da ponovo obuče dres Benfike i najavljuje takav scenario za 2026. godinu

Postoji neka posebna privrženost između Benfikinih bivših igrača i velikana sa Luža. Koliko god da veliku igračku karijeru naprave po odlasku iz kluba u jednom trenutku osete veliku nostalgiju za vremenima kada su nastupali za dvostrukog evropskog šampiona.

I Bernardo Silva poput Anhela Di Marije želi ponovo u dres lisabonskih Orlova, ali je svestan da je tako nešto teško izvodljivo bar još dve i po godine.

Izabrane vesti

" Nikada nisam krio da želim da se vratim u Benfiku. Da vratiću se. E sad, to je u ovom trenutku neizvodljivo, jer sam ja igrač koji se već četiri ili pet godina procenjuje na preko 50.000.000 evra. Nemoguće je da portugalski klub plati toliku vrednost, ljudi moraju da budu malo realniji i shvate da postoje ugovorna pitanja koja se moraju poštovati. S finansijske strane Portugal ne može da se trka sa Engleskom, Španijom, Nemačkom"... pojašnjava Bernardo.

Kao da je sjajni ofanzivac već napravio dugoročan plan za budućnost.

"Imam ugovor sa Sitijem do 2026. godine, a kada on bude istekao mislim da ću se vratiti u Benfiku. Imaću tada 32 godine i nadam se da ću i dalje igrati na visokom nivou. Ovaj klub mi je mnogo drag. Najlepši poklon koji sam dobio u životu bila je prilika da sa sedam, osam godina treniram u Benfiki. Po završetku karijere želim da budem trener, nadam se jednog dana baš Benfike".

Otkrio je u usput Bernardo i šta mu je bio najneobičniji zadatak u Mančester Sitiju.

"Igrao sam protiv Bukaja Sake na poziciji levog beka. Zauvek ću pamtiti taj detalj u karijeri. Morao sam da igram čitavu utakmicu protiv jednog od najboljih krilnih igrača u ligi. Bio je baš težak izazov.


tagovi

BenfikaBernardo Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara