(© Reuters)
(© Reuters)

Tekstor odustao od Gatuza, ali dovodi prvaka sveta: Fabio Groso spasava Lion

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.09.23. | 18:10

Potpis u petak, promocija u ponedeljak, u međuvremenu protiv Avra na klupši tročlana komisija

Izgleda da je Džon Tekstor zapeo da na klupu Liona postavi prvaka sveta. Plan je bio da Lavove vodi Đenaro Gatuzo, ali će ih, sve je prilika, preuzeti Fabio Groso, njegov saigrač iz šampionske generacije reprezentacije Italije koja je 2006. u Nemačkoj osvojila Mundijal.

Groso je prošao poslednji filter i posle razgovor sa američkim biznismenom očekuje se da u petak doputuje u Francusku i potpiše ugovro do leta 2025. Zajedno sa nekadašnjim desnim bekom bi trebalo da stigne i svita pomoćnika iz Frozinonea, s kojim je pre nekoliko meseci izborio povratak u Seriju A.

Izabrane vesti

Iako će Groso već u petak biti u Lionu, neće biti proimovisan sve do ponedeljka. Samim tim neće biti na klupi ni u nedeljnom meču na Grupama stadionu protiv Avra. Tad će popularne Lavove predvoditi tročlana komisija u sastavu Žeremi Breše, Žan Fransoa Vulije i Soni Anderson.

Ovo će Grosu biti povratak u Lion, jer je za taj klub igrao u periodu od 2007. do 2009. Posle toga je igračku karijeru okončao u Juventusu, gde je počeo trenersku u mlađim kategorijama, da bi pre Frozinonea vodio Bari, Brešu, Veronu i Sion.

Zanimljivo, posle rastanka sa Loranom Blanom, kao opcije za trenera Liona figurirali su Grejem Poter, Oliver Glazner i Habib Beje, koji vodi trećeligaša Red Star.

Lion je iz četiri kola Lige osvojio samo jedan bod i poslednji je na tabeli.


tagovi

Fabio GrosoLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara