Teleoptik osvetio Partizan i srušio Zmajevima snove o Kupu, Proleter izbacio Javora

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.19. | 17:13

Optičari napravili iznenađenje na Krovu

Munjevita osveta na Krovu! Samo nekoliko dana nakon što je Voždovac pobedio Partizan u Humskoj u okviru Superlige, progutao je gorku pilulu protiv mlađeg brata crno-belih, Teleoptika, u Kupu Srbije. Optičari su boljim izvođenjem penala eliminisali Zmajeve iz Kupa, iz takmičenja u kojem je na početku sezone rečeno da jurišaju na trofej – 8:7 (2:2, 1:0).

Neizvestan meč odigrane je u Zaplanjskoj, Teleoptik je izašao hrabro, ne plašeći se ekipe koja je uspela da pobedi Partizan usred Humske. Optičari su i poveli u 13. minutu golom Uroša Kneževića, držali su taj rezultat sve do početka drugog poluvremena, kada je situacija na terenu počela da se menja.

Izabrane vesti

Najpre je Ognjen Krasić izjednačio čim se krenulo s centra, da bi potpuni preokret doneo Živojinović u 71. minutu. Malo ko je verovao da to nije i kraj priče na Krovu, sve je išlo na vodu Voždovca, ali... Golom rezerviste Nikole Čolića (2002. godište), koji je uneo živost u igru gostiju, tri minuta pre kraja Teleoptik je došao do 2:2 i šanse da preko penala napravi iznenađenje.

I gosti iz Zemuna su uspeli! Sedam serija nije bilo promašaja, ali u osmoj golman Teleoptika je „skinuo“ udarac, a takvu šansu potom momci u plavim dresovima nisu propustili i pogotkom su izborili prolaz u drugu rundu Kupa Srbije. Opšti je utisak da je najbolji pojedinac meča bio kapiten gostiju, Ivan Milosavljević, asistent kod prvog gola Teleoptika, bez greške je organizovao napade svog tima, pritom i realizovao poslednji jedanaesterac koji je odveo Optičare u narednu rundu.

Proleteru je dvadesetak minuta drugog poluvremena bilo dovoljno da eliminiše Javor, iako je gubio posle prvog dela igre – 2:1 (0:1).

Gosti su poveli golom mladog štopera Pavišića u 42. minutu i činilo se da imaju u rukama proboj u drugu rundu Kupa. Ipak, nastavak je doneo potpuno drugu pesmu na terenu. Proleter je zaigrao na sve ili ništa i osvojio je ceo plen.

Izjednačili su Novosađani u 53. minutu, da bi već u 65. postigli i drugi pogodak, vredan prolaska u narednu fazu takmičenja.

Foto: Starsport

KUP SRBIJE

Zaostale utakmice 1/16 finala

Sreda
Vodojaža - Partizan  0:6 (0:1)
/Ivanović 41, 46, 61, 67, 90, Lutovac 66/

Voždovac - Teleoptik  7:8p (2:2, 0:1)
/Krasić 46, Živojinović 71 - Knežević 13, Čolić 87/

Proleter - Javor  2:1 (0:1)

Četvrtak
Crvena zvezda - Trepča  15.00

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara