Slavlje Džejdona Sanča i Kazemira (©Reuters)
Slavlje Džejdona Sanča i Kazemira (©Reuters)

Ten Hag je pravi čovek za posao, a da li su i igrači: Potrebni su nam bolji fudbaleri za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 09:03

Posle pobede nad Čelsijem, a uoči letnjeg prelaznog roka...

Godinu dana Lige Evrope i od jeseni ponovo u eliti. Pobedom nad Čelsijem ekipa Mančester junajteda je i matematički overila plasman u Ligu šampiona sledeće sezone i označila početak navijačkog slavlja.

Istina je da su možda i kriterijumi spušteni u poslednjoj deceniji, ali utisak je da je Erik ten Hag uradio i više od onoga što se očekivalo. Baš zbog toga treba ga saslušati, a Ten Hag upozorava: hajde da ne letimo previše, jer ništa epohalno nismo uradili

Izabrane vesti

No, idemo redom, o samoj utakmici i povratku u Ligu šampiona...

Ovaj klub pripada Ligi šampiona. Ali, u Premijer ligi je to teško. Za ta četiri meseca se bori sedam ili osam klubova. Ovo je izvanredan podvig. Pokazali smo pobednički karakter. Trebalo je da postignemo još koji gol... Idemo u pravom smeru, ali nismo još stigli do odredišta. Jesmo nazad u Ligi šampiona, to je važan korak. Ali ako želite tamo da budete uspešni morate zaista da budete tamo“.

Već smo naučili: svaki put kada trener počne ovako da filozofira – traži pojačanja. Što ne znači da Ten Hag nije u pravu. Ovaj Junajted još nije sam vrh evropskog fudbala.“Ovo je dobar temelj da gradimo dalje, ali moramo da podižemo standarde, zahtevi moraju da budu sve žešći. Moramo da na leto radimo sa ovim timom, ali istovremeno moramo da ga pojačamo u prelaznom roku. Želimo da se borimo za titulu, ali moramo da budemo realni. Trenutno, mnogo smo daleko od toga, ako želite da se borite za najviši plasman potrebni su vam bolji igrači“, iskren je Ten Hag.

Erik ten Hag (©Reuters)Erik ten Hag (©Reuters)

I to je jednostavno tako. Junajted je trenutno čak 17 bodova iza Sitija, koji je imao i bolje sezone glede prvenstvene trke. Što naravno ne znači da u Ten Haga neko sumnja. Naprotiv. On sada ima jednoglasnu podršku.

Igraće Ligu šampiona, osvojio je Liga kup, igra finale FA kupa. Da je neko to ponudio pred početak sezone? Znate i sami odgovor. Da, bilo je teških trenutaka, onaj poraz od Liverpula (0:7), ali sve u svemu pozitivna sezona. Vidimo trenera koji drži klub pod kontrolom. Verujem mu, privući će igrače. Nema razloga da ne uspeju da nadoknade tu razliku. Da li su spremni da sada napadnu Siti? Ne verujem. Možda u Kup finalu, na jednu utakmicu. Ali neće biti lako“, komentariše Džejmi Rednap.

Geri Nevil, legendarni defanzivac Junajteda, apsolutno je saglasan, posebno imajući u vidu kakvi su sve problemi sačekali Ten Haga u Mančesteru.

Pokazao je da ima sampouzdanje i autoritet i da ume da donese važne odluke. Pod broj jedan, rešio je Kristijana Ronalda onako kako jeste. Onda dalje, sa Harijem Megvajerom nije bila laka situacija. Mejson Grinvud zatim, pa stalne priče o tome da porodica Glejzer prodaje klub, teški porazi od Liverpula i Brentforda (0:4), veliki znak pitanja nad pojačanjima... On je u jednoj sezoni proživeo nešto što se u Junajtedu desi za pet do deset godina. I sve je izneo. Sada treba da sa novim vlasnicima uskoči u sledeću sezonu i napreduje, kao što je Jirgen Klop uradio u Liverpulu“.


tagovi

Erik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara