Andre Onana (Reuters)
Andre Onana (Reuters)

Ten Hag našao golmana, Inter spreman da žrtvuje Onanu za 50.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:02

Na potezu je Mančester Junajted

Čišćenje platnog budžeta i prodaje, pa tek onda pojačanja. To je trenutno taktika Intera u letnjem prelaznom roku. Kinezi na čelu kluba su izdali direktivu sportskom sektoru da se napravi finansijski plus do 30. juna kako bi klub mogao ta sredstva da uloži u nove igrače. Počelo je odlaskom Edina Džeka koji je na bruto godišnjem nivou koštao oko 10.000.000 evra, nastaviće se odlaskom Marcela Brozoviča koji zarađuje 13.000.000 evra po sezoni i pride Al Nasr nudi još 22.000.000 evra obeštećenja, a u planu je i podaja Roberta Gosensa.

Međutim, najveća zarada se očekuje na prodaji nekog od nosilaca igre. Inter se trudi da zadrži Nikola Barelu i Lautara Martineza pa je tako pala odluka da se na letnjoj pijaci žrtvuje bude Andre Onana. Mančester Junajted je spreman da kupi Kamerunca i popuni Interov budžet.

Izabrane vesti

Kamerunac je došao prošlog leta kao slobodan igrač iz Ajaksa, ostavio sjajan utisak i predstavljaće čisti finansijski plus u slučaju odlaska. Cena mu je drastično skočila zahvaljujući fenomenalnim odbranama u Ligi šampiona i Inter želi da to iskoristi.

Onanin agent je sinoć doputovao u Mančester gde će od čelnika Junajteda tražiti zvaničnu ponudu sa kojom će izaći pred Inter. Nerazuri za prvog golmana traže 50.000.000 evra i videćemo da li će Crveni đavoli pristati baš na tu sumu.

Ono što je činjenica je da trener Erik Ten Hag traži pouzdanog golmana koji između ostalog ima i dobru igru nogom. Baš to je do sada bio veliki minus Davida de Hee. Špancu za sedam dana ističe ugovor na Old Trafordu, klub je potvrdio da će razgovarati o produžetku saradnje ali čini se da ne veruje previše u De Heu i da ga drži tek kao rezervnu opciju ako ne kupi novog čuvara mreže.

Ten Hagove glavne želje su mladi Diogo Košta iz Porta i Onana kojeg je trenirao u Ajaksu, sa kojim je imao fenomenalnu saradnju i od kojeg tačno zna šta može da očekuje. S obzirom da Koštin transfer ovog leta nije u planu na Dragau, svi putevi Junajteda vode ka Onani. Ako klub ispuni Ten Hagovu želju, Junajted će morati da plati 50.000.000 evra. Letos su poslušali trenera i dali veliki novac za bivše pulene iz Ajaksa Entonija i Lisandra Martineza pa je za očekivati da mu dovedu i Kamerunca.

Inter u međuvremenu skenira tržište u potrazi za zamenom jer su rezervnim golmanima Handanoviću i Kordazu istekli ugovori. Prva želja je bio Giljelmo Vikario iz Empolija ali je on već dogovorio transfer u Totenhem. Druga želja je Giorgi Mamardašvili iz Valensije ali Španci za mladog Gruzina traže 25.000.000 evra što je previše za Inter. Najrealnija mogućnost u ovom momentu je iskusni Jan Zomer koji će u Bajernu postavati rezerva nakon oporavka Manuela Nojera povratka među stative.


tagovi

Andre OnanaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara