Ten Hag već dao preko 200.000.000 za svoju decu iz Ajaksa, ali tu nije kraj...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 19:17

Navodno, sada je naciljao Matajasa de Lihta

Očekivali su puno od njega u Minhenu. U najmanju ruku, za početak, da kvalitetno odmeni Niklasa Zilea, kasnije da postane i vođa u defanzivnoj liniji, međutim Mataj de Liht za godinu i po dana nije uspeo sebi da ozbedi ni status sigurnog startera, a kamoli da značajno utiče na igru nemačkog šampiona.

Otuda ne čudi što se poslednjih meseci sve češće govori o njegovom odlasku sa Alijanc arene. Spekulacije su posebno pojačane s vešću koja je plasirana krajem prošle godine, kada je obnarodovano da Bavarci imaju dugoročni plan da kupe Ronalda Arauha iz Barselone.

Izabrane vesti

Nisu zadovoljni u Bajernu njegovim izdanjima, nije zadovoljan ni on sam, imajući u vidu da je ove sezone, primera radi, počeo samo šest utakmica od 11 na kojima je nastupio u svim takmičenjima. Sve to govori da rastanak deluje sasvim realno. Razume se, ne ove zime, ali na leto bi mogao da postane aktuelan svakako...

O tome večeras piše Florijan Pletenberg, pozivajući se na svoje izvore, i tvrdeći kako bi ruku spasa Matajsu de Lihtu rado pružio njegov nekadašnji trener iz Ajaksa Erik ten Hag. Naravno, sve pod uslovom da 'preživi' ovu sezonu na Old Trafordu.

Zdrava logika kaže da De Liht polako klizi ka statusu četvrtog štopera u Minhenu - već je iza Upamekana i Kima, a na meti Bajerna je još jedan štoper svetske klase - a to je ono što Holanđanin sigurno neće prihvatiti. Ako neko ima finansijske mogućnosti da realizuje njegov transfer to je svakako Junajted, za koji je pod Ten Hagom već postalo uobičajeno da kupuje nekadašnje igrača Ajaksa.

Treba li da podsećamo da su za Antonija već dali blizu 100.000.000 evra, za Lisandra Martineza skoro 60.000.000, za golmana Onanu 50.000.000...

Podsetimo, Bajern je De Lihta platio Juventusu 67.000.000. Taj novac nakon svega što je pokazao u ovih 18 meseci Nemci teško mogu da izvuku, mada tržišna cena 24-godišnjem defanzivcu nije značajno pala. Ona trenutno iznosi 65.000.000.


tagovi

Matijs de LihtZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara