Erik ten Hag i Hari Megvajer (©Reuters)
Erik ten Hag i Hari Megvajer (©Reuters)

Ten Hagov jasan signal da je Mančester Junajted spreman da izgubi novac na Hariju Megvajeru

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.02.23. | 13:23

Kapiten Crvenih đavola je pred susret sa svojim bivšim klubom Lesterom (nedelja, 15) u 24. kolu Premijer lige prinuđen da razmišlja o odlasku sa Old Traforda na leto

Nije dobro za fudbalera kada neki njegov loš potez postane viralan na internetu, jer tada je snaga psihe na ozbiljnom ispitu. Nije svaki čovek u stanju da zadrži visoko samopouzdanje ako zna da mu se neko smeje. Međutim, šta je sa onima koji nisu u žiži zbog jedne greške, već zbog 50? Kako ostati pribran i nasmejan kada znaš da se mesecima u nazad prave kompilacije, namerno ističući svaki tvoj loš potez, zanemarujući sve dobre pre i posle njih? Kapitenu Mančester Junajteda Hariju Megvajeru posle svega kroz šta je prošao i prolazi poslednjih godina nikako nije lako, kada zna da ga čak i u Africi ismevaju do te mere da je njegovo ime postalo sinonim koji koriste političari u skupštini Gane za rivale koji loše rade svoj posao. U dubok je bunar upao ovaj 29-godišnji fudbaler rođen u Šefildu, a teško da će ikada i uspeti da izađe iz njega.

Ove nedelje od 15 časova sastaju se u 24. kolu Premijer lige Mančester Junajted i Lester, sadašnji i bivši Megvajerov tim. Možda je samo slučajnost što je baš pred taj meč strateg Crvenih đavola Erik ten Hag poslao još jednom jak signal ka stamenom štoperu da je došao krajnji momenat da razmišlja o povlačenju sa Old Traforda, da na leto pronađe neku sredinu u kojoj će mu biti lakše da se nosi sa pritiskom.

Izabrane vesti

O čemu se radi? U četvrtak je Junajted igrao za njega veoma važan meč baraža za Ligu Evrope sa Barselonom (2:2) na Nou Kampu, a Ten Hag je imao ozbiljan problem da sastavi poslednju liniju tima. Deni van de Bek je već dugo na bolovanju zbog teške povrede kolena, a Lisandro Martinez i Marsel Sabicer su bili suspendovani. Praktično, Holanđanin je na raspolaganju u Španiji imao samo dva štopera, Rafaela Varana i Megvajera. Međutim, sa Francuzom je u tandemu svih 90 minuta igrao levi bek Luk Šo, dok je na njegovoj poziciji bio Tajrel Malasija. Megvajer je ostao na klupi.

Iznenađujuć potez Ten Haga, s obzirom na to da je engleski reprezentativac odigrao svih 90 minuta prethodnog ligaškog meča protiv Lidsa (2:0). Iako Crveni đavoli na toj utakmici nisu primili gol, očigledno da Holanđanin nije bio zadovoljan Megvajerom, čim se nije usudio da ga pošalje na megdan sa Robertom Levandovskim, Gavijem, Rafinjom

15.00: (1,60) Mančester Junajted (4,00) Lester (5,60)

Duel sa Lidsom bio je tek peti premijerligaški ove sezone na kojem je Megvajer bio starter, a zabeležio je još po 90 minuta jednom u FA kupu u duelu sa drugoligašem Redingom, odnosno dva puta u Liga kupu Engleske, protiv Aston Vile i Čarltona.

Sveukupno, Megvajer je ove sezone sakupio 908 minuta na terenu, što je poređenja radi i dalje manje od minutaže koju je ove sezone imao Kristijano Ronaldo (1.050 minuta), iako je Portugalac otišao sa Old Traforda još pre tri meseca, jer je bio nezadovoljan ulogom u timu.

Ako gledamo minutaže, od Megvajera su ove sezone manje igrali samo povređeni Van de Bek (294) i Marsijal (722), te rezervisti Entoni Elanga (624) i Brendon Vilijams (5). Takođe, 18-godišnji Argentinac Alehandro Garnačo, koji se tek ove zime pojavio u konkurenciji za prvi tim, treba da odigra još 50 minuta da prestigne Megvajera.

-------------

Kvota u Mozzartu na to da će Bruno Fernandeš da postigne gol protiv Lestera je 3,00, dok je na Džejdona Sanča 4,00.

-------------

Svima – klubu, treneru, navijačima i Megvajeru – najbolja opcija bila bi rastanak na leto. Međutim, tu se povlači drugo pitanje, da li je ijedan klub na svetu spreman da preuzme platu 29-godišnjeg defanzivca, koja je 200.000 evra nedeljno, odnosno 10.400.000 evra za godinu dana? Timovi poput Lestera ili Šefild Junajteda, u kojima je Megvajer već igrao, realan su nivo za defanzivca, ali oni ne bi mogli ni blizu da mu ponude takvu platu. Zato, on bi mogao da povuče isti potez kao Geret Bejl u Real Madridu, da se primiri do leta 2025 godine i podeblja svoj bankovni račun, a posle može da razmišlja i o Sjedinjenim Američkim Državama (u najgorem slučaju).

Što se kluba tiče, odavno je već jasno da onih 87.000.000 evra, koje su uplatili na račun Lesteru u avgustu 2019. godine kako bi doveli 194 centimetara visokog štopera, Glajzerovi više nikada neće videti. Sada je pitanje samo koliko novca će spasiti, da mu ne plate.

Ove nedelje će Megvajer možda dobiti priliku da po sedmi put zaigra protiv „svog“ Lestera od kako je prešao na Old Traford. Naravno, ukoliko makar uđe sa klupe. Samo, pitanje je koliko je to dobra stvar za Junajted. Megvajer nema baš dobre rezultate protiv Lisica, Junajted je sa njim u timu osvario po dve pobede, remija i dva poraza. Prošle sezone je štoper igrao svih 90 minuta u porazu u Lesteru sa 4:2 i remiju na Old Trafordu (1:1). U jedinom ovosezonskom susretu, 1. septembra kada su Đavoli slavili sa 1:0, Megvajer je ostao na klupi.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

PREMIJER LIGA – 24. KOLO

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4 (2:1)

/Votkins 6, Kutinjo 31 - Saka 16, Zinčenko 60, Martinez 90+3 autogol, Martineli 90+8/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Janelt 90+6 - Eze 69/

Brajton - Fulam 0:1 (0:0)

/Solomon 88/

Čelsi - Sautempton 0:1 (0:1)

Notingem Forest - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Vud 84 - Silva 41/

Everton - Lids 1:0 (0:0)

/Kolman 64/

Vulverhempton - Bornmut 0:1 (0:0)

/Tavernije 49/

Njukasl – Liverpul 0:2 (0:2)

/Nunjes 10, Gakpo 17/

Nedelja

15.00: (1,60) Mančester Junajted (4,00) Lester (5,60)

17.30: (1,85) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaHari MegvajerMančester JunajtedLesterErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara