Tenzija u Madridu: Varan ima nekoliko nedelja da produži ugovor ili će biti prodat na leto

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 09:22

Francuz po svemu sudeći nije voljan za produžetak saradnje

Prvo Serhio Ramos, a sada i Rafael Varan. Nemojte da se čudite ako Real Madrid na leto ostane bez štoperskog tandema. Jer, kako piše ugledna Marka, u ovom trenutku u prostorijama Kraljevskog kluba vlada ozbiljna neizvesnost oko statusa sjajnog francuskog defanzivca. Postoji bojazan da Varan ne želi da produži ugovor koji mu ističe u junu 2022. godine, pa su Madriđani očigledno odlučili da ga pritisnu. Ukoliko u narednih nedelja ne bude došlo do dogovora, Varan će biti prodat na leto.

Ipak, svima u klubu je cilj da jednog od najboljih štopera na planeti ubede da ostane u Real Madridu. Pred Varanom je još dosta igara na vrhunskom nivou, uskoro će proslaviti 28. rođendan i tek treba da uđe u najzrelije godine za štopera. Stoga je jasno da je u budućnosti i te kako bitan igrač za Real Madrid. Došao je sada već davne 2011. godine iz Lansa za obeštećenje od svega 10.000.000 evra, a već sada ima 346 nastupa u dresu Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

U septembru prošle godine je potpisao ugovor sa uglednom menadžerskom agencijom CAA Sports, koja vodi igrače uglavnom igrače sa Ostrva, kao što su Dele Ali, Džejms Medison, Kajl Voker, Denir Rouz i Ešli Jang, ali i trenera Karla Ančelotija. Takođe, upravlja marketinškim poslovima Kristijana Ronalda, Žozea Murinja, Hamesa Rodrigeza, Bernarda Silve i drugih. Ostaje da se vidi da li je taj ugovor možda imao nekakve veze sa promenom kluba u bliskoj budućnosti.

Real je još nakon komplikacija sa Ramosom ubrzao priču oko završetka pregovora sa Davidom Alabom, ali ukoliko ne bude postignut dogovor sa Varanom, moraće da se krene i sa traženjem drugog štopera. Pau Tores, Kunde i Dijego Karlos su igrači koji se prate već duže vreme.

Marka smatra da putanje Davida Alabe i Rafaela Varana nose brojne sličnosti. U pitanju su dvojica igrača koji su vrlo mladi zaigrali na najvišem nivou i došli u situaciju da osvoje sve u svojim klubovima. Alaba je želeo da stigne do isteka ugovora sa Bajernom, a onda kao slobodan igrač u novom klubu obezbedi ozbiljna primanja. Sve ukazuje da je ovo i Varanov cilj. Francuz u ovom trenutku zarađuje oko 6.000.000 evra godišnje, a za godinu i po dana bi bio u situaciji da sebi izboksuje znatno unosniji ugovor, jer nema sumnje da bi tada bio najtraženiji štoper na planeti.


tagovi

Rafael Varan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara