Terzić: Za 200.000.000 evra ćemo sagraditi novi stadion od 42.000 mesta! Slede zimska rekonstrukcija tima i veća šansa mladima

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 20:48

“Već mesecima se pripremamo“, kaže generalni direktor crveno-belih

Umeju takve svečanosti da budu čista formalnost, ali ovogodišnje “Crveno-belo veče“ u hotelu Hajat pamtiće se po konkretnoj najavi izgradnje novog stadiona! Prema rečima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića imaće kapacitet od 42.000 mesta i koštaće oko 200.000.000 evra.
"Ono što bih hteo da najavim, a to nismo do sada medijski obnarodovali, je da već mesecima pripremamo dokumentaciju za novi stadion. Oformili smo radnu grupu i biće nam potrebno dve godine da sve pripremimo i počnemo radove. Planiramo da kapacitet bude oko 42.000 mesta i koštaće oko 200.000.000 evra. Naravno da o tome pregovaramo i sa vrhom države", najavio je Terzić i iznenadio većinu prisutnih, dodavši da će lokacija biti na istom mestu na kom je stadion "Rajko Mitić".

Izgradnje, doduše ne baš od temelja, biće i kad je sam teren u pitanju.
U januaru nam predstoji rekonstrukcija i podmlađivanje tima i sigurno će neki mladi igrači imati zapaženu minutažu“, rekao je Terzić i zvanično obraćanje pozvanim gostima dopunio podsećanjem na teško finansijsko stanje u kojem je bio klub kad je on došao rekavši da je Zvezda tada bila “klinički mrtva“.

Izabrane vesti

A sada...
Ovo je druga godina za redom za koju mozemo reći da je istorijska. U maju smo osvojili titulu, u avgustu ponovo ušli u Ligu šampiona, a danas smo jesenji šampioni sa 11 bodova više od Partizana. Moram da budem iskren, mnogo onih koji su sada u sali su bili skeptici kada smo pričali o snovima pre pet godina. Dosadan sam, ali neću odustati o priči gde je Zvezda nekada bila, a gde je sada. Bila je klinički mrtva. Tada niko nije pomišljao da će Zvezda biti u društvu velikana... Sada se desava da Zvezda treću godinu zaredom igra Evropu. Najteže je ponavljati se. Zvezda je na pragu da osvoji treću uzastopnu titulu", naveo je Terzić.

Potom je govorio o poslovanju kluba, podmlađivanju tim i omaldinskoj školi. 
"Osposobili smo sami sebe da funkcionišemo, 90 odsto prihoda nam je iz inostranstva. Ove godine smo rekonstruisali zapadnu tribinu. Nismo zapostavili omladinsku školu, omladinci su se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona. Svake godine ulažemo oko tri miliona evra u omladinsku školu i nastavićemo. Podigli smo lestvicu i zato igrači iz omladinske škole ne mogu da budu da budu formirani i da odgovore rezultatskim zahtevima u prvom timu. Zbog toga smo oformili našu filijalu koja igra pod imenom Grafičar i koja je dominirala u jesenjem delu Prve lige Srbije. Sa velikim izgledima da se plasira u Superligu. Želimo da ubrzamo proces formiranja mladih igrača i da što pre stanemo iza njihove afirmacije. To će nam sigurno biti lakše sada kada imamo 11 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. S obzirom da nam predstoji rekonstrukcija i podmlađivanje tima, sigurno će mladi igrači imati veliku minutažu". 

Na kraju je podsetio i na neke druge akcije kluba. 
"Moram da se pohvalim da smo u ovoj godini bili društveno odgovorni, učestvovali u mnogo humanitarnih akcija i pomogli smo bolnice širom Srbije. Takođe smo finansijski pomogli mnoge klubove unutar Sportskog društva i time pokazali da smo složna crveno-bela porodica". 

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara