Zvezdan Terzić (©MN Press)
Zvezdan Terzić (©MN Press)

Terzić: Zvezda ima četiri ili pet igrača za Premijer ligu, najveći problem su nam seoska igrališta po Srbiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 11:22

Generalni direktor crveno-belih najavljuje i da će tražiti da se TV prava vrate klubovima

Srpski klubovi u vrtlogu ozbiljnog evropskog fudbala, Crvena zvezda spokojno čeka žreba za grupnu fazu Lige šampiona, 31. avgusta u Monaku. Generalni direktor Zvezdan Terzić zadovoljno trlja ruke dok očekuje ozbiljan finansijski priliv novca i pre svega okršaje sa najvećim evropskim timovima. Uveren da i Zvezda ima šta da prikaže.

Pa tako u velikom intervjuu za Sportski žurnal, a na pitanje o kvalitetu Osmana Bukarija, počinje da hvali tim Baraha Bahara.

Izabrane vesti

Da, da, da, on je klasa. Zvezda je jako porasla kao klub, danas ima četiri ili pet igrača koji mogu da igraju Premijer ligu! Sigurno! Dvojica sad odmah i trojica u perspektivi. Sigurno. Vi imate sad Stamenića i Bukarija – dvojicu igrača koji mogu odmah da igraju Premijer ligu. Imamo i Glazera i Dragovića i malog Mitrovića, koji ima neverovatan potencijal”, kaže Terzić za Sportski žurnal.

Međutim, nije ni Terzić naivan pa da misli da će Liga šampiona biti potpuno ravnopravno takmičenje, iako kaže da je obaveza Baraka Bahara da pokuša da pobedi sve protivnike. Iako je jasno da to neće biti moguće. Između ostalog…

Najveći problem u Ligi šampiona biće što mi dolazimo iz slabe, spore lige. I naši igrači, hteli - ne hteli, u drugoj su, trećoj brzini u našoj ligi. A onda će iz toga upasti u jedan turbo sistem, atomski fudbal, gde su vanzemaljci igrači. Gde je brzina tih igrača ogromna, brzina protoka lopte, pasa. To je samo strah: kako će se naši igrači snaći iz ove spore lige, loših terena, sporih pasova i protivnika pri susretu s mnogo većom brzinom svega”.

I još malo o tim sporim terenima…

Nama su najveći problem dimenzije terena, ona školska dvorišta, seoska igrališta, kvalitet trave koji je, mogu da kažem, sramotan… To je bila svađa nekoliko godina unutar Bajerna iz Minhena da li trava treba da se šiša na 2,1 ili na 2,2? Jer je Gvardiola tražio da se šiša na 2,1, a onda sledeći treneri je tražio na 2,2 milimetra… Nama su pomoćni tereni kao tepih, onda odemo da ne nabrajam klubova, a onda lopta skače, spora je… Tamo namerno ne šišaju travu. Teren džombast, odskače lopta, ne može da se igra”.

Još jedna stvar koja smeta Terziću su prihodi od TV prava, koje prodaje FSS, ne klubovi. Zvezdi od toga, ide oko 800.000 evra, koje je, kaže Terzić, spreman i da vrati, jer crveno-belima ne znače mnogo u budžetu od 54.000.000.

Godinama smo imali 250.000, a sad imamo 800.000. To je potcenjivanje na svaki način. Ne treba nam ni tih 800.000. I to je Fudbalski savez oteo, jer sva TV prava pripadaju klubovima, a ne FSS. Fudbalski savez Srbije jedini je savez u Evropi koji je oteo ta prava jednostranom odlukom Skupštine FSS…. Sva TV prava na svetu pripadaju klubovima, a klubovi se udruže u ligu… Jedino ovde došao tadašnji predsednik i rekao ovo propada nama i ti nemaš kome da se žališ. Doći će vreme kada će i ova tema izaći na dnevni red i kada će Crvena zvezda uzeti TV prava u svoje ruke”, završio je Terzić opširnom intervjuu koji možete da čitate u štampanom izdanju i na sajtu Sportskog žurnala.



tagovi

Zvezdan TerzićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara