Slavlje Milionera
Slavlje Milionera

Terzića boli glava posle pobede, povrede Humelsa i Rojsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 20:34

Jalov će biti trijumf nad Hertom ako se ispostavi da će dvojac morati duže da pauzira...

Sporo, traljavo, ne preterano zanimljivo, ali uspešno. Borusija iz Dortmunda ostvarila je veoma važnu pobedu u trci za Ligu šampiona, pošto je na svom Vestfalenu slomila otpor Herte - 2:0. Berlinci nisu izgledali kao tim koji se bori za goli život. Bili su previše rezervisani, kao da su došli da prime što manje golova, što je Borusiji omogućilo da bez preteranog utroška energije dođe do celog plena. Tome je značajno doprineo i golman gostujućeg sastava Rune Jarštajn, koji se nije proslavio ni kod prvog ni kod drugog pogotka.

Naposletku zadovoljstvo ali i briga na licu Edina Terzića jer moglo bi da se ispostavi da je ovo bila jalova pobeda ukoliko detaljne lekarske analize pokažu da su povrede Matsa Humelsa i kapitena Marka Rojsa teže prirode.

Izabrane vesti

Humels je teren napustio početkom drugog dela, dok je Rojs izašao pet minuta pre kraja, nakon što je Vladimir Darida krvnički startovao na njegovu ahilovu tetivu. Čeh je zaslužio crveni karton, međutim slaba će to uteha biti Milionerima ako ponovo na duži period ostanu bez kapitena.

Dortmund je bio bolji i to je jasno iz svih statističkih podataka. Pored dva gola bile su tu i dve prečke (Rojs i Daud), odnosno stativa (Rejna), ali pitanje kako bi se sve završilo da Jarštajn u 53. minutu nije častio Julijana Branta. Opalio je nemački reprezentativac sa 30 metara. Nije to bila lagana lopta, dosta je lelujala, no nema dileme da je iskusni čuvar mreže morao bolje da interveniše.

Herta se čak ni tada nije otvorila i to je otežavalo posao domaćinu. Nisu gosti krenuli na sve ili ništa ni u samom finišu, a posle crvenog kartona za Daridu mađarski stručnjak Pal Dardai na teren je poslao još jednog štopera, kao da je želeo da sačuva tih 0:1.

Nije mu pošlo za rukom. U prvom minutu sudijske nadoknade Jusufa Mukoko pogodio je gotovo iz mrtvog ugla za 2:0 i definitivno rešio sve dileme oko pobednika.

Borusija je još jednom igrala bez Džejdona Sanča i Rafaela Gereira. Njih dvojica posebno nedostaju Erlingu Halandu koji je danas bio potpuno uštopovan. U prvom delu sezone Norvežanin je na Olimpijskom stadionu u Berlinu dao četiri gola Staroj dami. Večeras samo jedan šut ka golu rivala...

BUNDESLIGA - 25. KOLO

Petak

Augzburg - Menhengladbah 3:1 (0:0)

/Vargas 52, Rihter 76, Han 89 - Nojhaus 68/

Subota

Majnc - Frajburg 1:0 (0:0)

/Kvajson 83/

Union Berlin - Keln 2:1 (0:1)

/Kruze 48pen, Trimel 67 - Duda 45pen/

Verder - Bajern 1:3 (0:2)

/Filkrig 86 - Gorecka 23, Gnabri 35, Levandovski 67/

Volfzburg - Šalke 5:0 (1:0)

/Mustafi 31ag, Veghorst 51, Baku 58, Brekalo 64, Filip 79/

Dortmund - Herta 2:0 (0:0)

/Brant 53, Mukoko 90+1/

Nedelja

13.30: (1,40) Leverkuzen (4,50) Bilefeld (8,50)

15.30: (1,88) RB Lajpcig (3,60) Ajntraht (4,10)

18.00: (2,55) Štutgart (3,40) Hofenhajm (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara