Terzićeva poruka ljudima iz SD Crvena zvezda: Ne zaboravite da nas čeka jubilej

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 18:07

Poseban deo se odnosio na rad omladinskih škola

Sezona je za veliku većinu klubova Sportskog društva Crvena zvezda bila uspešna. Navijači najviše uživaju u dominaciji fudbalske i košarkaške sekcije u domaćim okvirima, ali predsednik SD Crvena zvezda Zvezdan Terzić na redovnoj skupštini poručio je da bi naredna godina morala da bude još bolja.

Tim pre što će SD Crvena zvezda proslaviti 80.rođendan 4. marta 2025. godine.

Izabrane vesti

„Osvojili smo sedam duplih kruna, mnogi naši klubovi su jos jednom potvrdili da je Zvezda ime šampiona. Mnogo je uspeha napravljeno i u međunarodnim takmičenjima, kako u ekipnim tako i u pojedinačnim sportovima. U nekim sportovima smo pokazali da znamo da radimo, da smo dobro organizovani, ali i da postoji veliki prostor za napredak. Niko ne bi trebalo da se opusti zbog ovih dobrih rezultata“, poručio je Zvezdan Terzić.

On je istakao i glavne nedostatke.

„Posebno skrećem pažnju, da u našim omladinskim školama postoje klubovi gde nema dobrih rezultata. Mnogi klubovi u mlađim kategorijama imaju konkurenciju u školama određenih sportova, a ne u klubovima što postaje jedan ozbiljan i problem , ali i izazov. Zato bi svi klubovi trebalo da pripreme plan o razvoju omladinske škole i smatram da bi u narednom periodu trebalo da posvetimo mnogo pažnje upravo radu naših omladinskih škola. Uzimam sebi za pravo da vam uputim i savet i sugestiju i molbu – u isto vreme – kad postavljate ciljeve, postavljajte ih visoko. I neće biti problem, ako baš sve te ciljeve ne ostvarimo, problem nastaje, kad se ciljevi postavljaju nisko i bez velikih ambicija. Moramo da budemo svesni da ima stvari koje bi trebalo mnogo bolje da se rade, da se unaprede, jer nikad, ali nikad ne smemo zaboraviti niti se opustiti pred saznanjem, da se od nas, od Crvene zvezde uvek, ali uvek očekuje najbolje“.

Terzić je dodao da se nada probuju na evropskoj sceni Zvezdinih sekcija.

„Čvrsto verujem i nadam se da će svi naši klubovi koji će naredne sezone predstavljati Crvenu zvezdu i Srbiju u evropskim takmičenjima biti konkurentni i uspesni. Neophodno je da pre početka iduće sezone sagledate realne probleme koje pojedini klubovi imaju i kako i na koji način im sportsko društvo može pomoći . Pred svima Vama, ponavljam ono što sam ne jednom izjavio – sportsko društvo će podržati svaku ideju i incijativu svakog našeg kluba, koja ima jasnu viziju i plan ostvarenja. To ističem, jer sportski rezultati kao generator kompletnog razvoja sporta, društva, kluba su veoma značajni i to su naši klubovi i potvrdili. Ipak, ima još prostora da sagledamo kako u evropskim takmičenjima podići standarde i gde i u kom sportu možemo da postižemo još bolje i značajnije rezultate“.


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara