Foto: AFP
Foto: AFP

Teška vremena zahtevaju očajničke mere: Tuhel povukao 11 klinaca iz rezervnog tima za Liga kup

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 13:05

Nemački stručnak zbog problema sa korona virusom i povredama morao da se okrene produktima Čelsijeve akademije

Teška vremena zahtevaju očajničke mere. Suočen sa izbijanjem korona virusa u svojim redovima, odnosno povredama koje mu nikako ne dozvoljavaju da izvede idealnih 11, Tomasu Tuhelu pred okršaj sa Brentfordom u četvrtfinalu Liga kupa nije preostalo ništa drugo nego da se okrene rezervnom sastavu. Naime, kako piše Dejli Mejl, nemački stručnjak je početkom nedelje prvom timu priključio čak 11 produkata omladinske škole kako bi nadomestio brojne izostanke nastale kombinacijom gorepomenutih razloga.

20.45: (3,60) Brentford (3,25) Čelsi (2,15)

Izabrane vesti

Protiv Vulverhemptona su mu za vikend nedostajala sedmorica, zbog čega je apelovao na odlaganje utakmice, ali je Premijer liga odbila Tuhelov zahtev, pa je desetkovani Čelsi produbio krizu rezultata. Sa samo dve pobede u prethodnih šest prvenstvenih mečeva, londonski tim ne samo da je izgubio lidersku poziciju, već je pao na treću poziciju, pošto ga je preskočio i Liverpul.

I pored toga što njegova ekipa snosi posledice jer igrači ne žele da se vakcinišu, nije nemački stručnjak želeo nikoga da osuđuje.

"Ne želim da upirem prstom ni u koga, niti da započinjem hajku na nevakcinisane ljude. To je odluka koju oni treba da donesu. Ja mogu imati mišljenje, ali ga mogu imati i igrači. Ne možemo da prisilimo ljude da se vakcinišu i ja neću menjati svoj pogled na tu situaciju. Ja sam vakcinisian. Doneo sam tu odluku zbog sebe i to je to. Nisam neko ko treba da komentariše, jer nisam ekspert", istakao je Tuhem na konferenciji pred meč sa Brentfordom.

Nemac ni večeras neće moći da računa na veliki broj ključnih igrača. Zbog povreda nema Bena Čilvela, Rubena Loftus-Čika, Hakima Zijeha, Andreasa Kristensena, Trevoa Čalobe, dok su korona virus zakačili Romelu Lukaku, Timo Verner, Kalum Hadson-Odoi, Kai Haverc… Pride će Engolo Kante dobiti predah, jer je odigrao svih 90 minuta protiv Vulvsa, iako se samo nekoliko dana ranije oporavio od povrede. Stoga je u pomoć pozvao Čelsijevu decu.

"Trenirali su sa nama juče i danas. Pozvali smo ih na poslednja dva treninga jer je bilo neophodno. Moramo da zaštitimo naše igrače i to je razlog zbog kojeg smo doveli igrače iz akademije i razlišljamo o tome da oni igraju. Moglo bi da se desi da sutra damo prioritet zdravlju, a ne utakmici protiv Aston Vile na Boksing dej, i da ne rizikujemo sa nekim od naših igrača."

Od njih 11, piše Dejli Mejl, najveće šanse da večeras od starta nastupi protiv gradskog rivala ima Havijer Embujamba, 195 centimetara visoki štoper kojeg na Ostrvu zbog dominacije u skoku i sigurnosti u pas igri upoređuju sa Virdžilom van Dajkom. Pored 19-godišnjeg štopera, u opticaju je i 18-godišnji ofanzivni vezista Harvi Vejl. U Čelsiju je od U13 tima, prošle godine je potpisao prvi profesionalni ugovor, a pod Tuhelom je dva puta sedeo na klupi, po jednom u Ligi šampiona i Liga kupu. Izgleda da je došlo vreme i za prve minute.

Brentford se s druge strane vraća fudbalu posle gotovo dve nedelje pauze, a čak je na šest dana zatvorio trening centar kako bi suzbio širenje korona virusa.

"U pitanju je četvrtfinale, londonski derbi pod reflektorima, blizu smo da napravimo pravo malo božićno čudo. Šta tu može da se ne voli? Trebalo bi da izađemo i uz podršku naših navijača napadnemo. Došli smo do polufinala prošle godine i ponoviti taj uspeh bio bi veliki uspeh", rekao je trener Brentforda Tomas Frank. Na putu ka novom polufinalu stoji im Čelsi, ekipa koju do sada nijednom nisu savladali. Teško da će ikada imati bolju priliku da mu uzmu meru.

LIGA KUP ENGLESKE – ČETVRTFINALE

Utorak

Arsenal - Sanderlend 5:1 (2:1)

/Nketija 17, 49, 58, Pepe 27, Patino 90+1 - Brodhed 31/

Sreda

20.45: (3,60) Brentford (3,25) Čelsi (2,15)

20.45: (1,90) Liverpul (3,60) Lester (4,00)

20.45: (2,10) Totenhem (3,45) Vest Hem (3,50)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

ČelsiBrentfordLiga kup EngleskeKarabao kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara