Matijs de Liht (©Reuters)
Matijs de Liht (©Reuters)

Teški dani za De Lihta u Minhenu: Nije lepo, ali tako trener želi

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 11:15

Holanđanin plaćen prošlog leta 75.000.000 evra od početka sezone sakupio samo 36 minuta

Promena trenera ume da izazove reakciju tima, ali i da ozbiljno poremeti status pojedinaca. Ovo prvo u Bajernu još čekaju posle dolaska Domasa Tuhela umesto Julijana Nagelsmana, a sa drugim se ove sezone suočava Matijs de Liht.

Bivši štoper Ajaksa, s kojim je kao 20-godišnjak 2019. igrao u polufinalu Lige šampiona pre nešto više od godinu dana plaćen je Juventusu 75.000.000 evra, ali je u prethodne četiri bundesligaške utakmice tekuće takmičarske godine sakupio svega 36 minuta. Protiv Verdera je ušao 22 minuta pre kraja, protiv Augzburga devet, Borusije Menhengladbah jedan i Bajer Leverkuzena pet.

Izabrane vesti

Bio je, međutim, De Liht starter u Bajernovom stradanju od RB Lajpciga u borbi za trofej nemačkog Superkupa, kada su gosti slavili 3:0, postigavši dva gola u prvom poluvremenu. Nakon odlaska na pauzu, Holanđanin je ostao u svlačionici, a zamenio ga je Kim, koji se u međuvremenu ustalio u tandemu sa Upamekanom.

De Lihtu ostaje da čeka i trudi se da što bolje ispunjava trenerove zamisli, koje su u ovom trenutku vezane za poziciju defanzivnog veznog.

"Ne znam zašto imam manju minutažu nego prošle sezone, morali biste to da pitate trenera. Radim ono što trener traži od mene. Poslednje dve utakmice sam igrao kao pivot. Nije lepo, ali tako trener želi", rekao je Holanđanin za TZ iz Minhena.

Nemački list navodi da Tuhel nije zadovoljan De Lihtovom brzinom, kao i da holandski defanzivac igra previše horizontalno kada ekipa gradi napad.

"Nastaviću da radim naporno svaki put kada sam na terenu", nije želeo Holanđanin da se upušta u dublju analizu i možda kaže nešto zbog čega bi dodatno pogoršao svoj status u Bajernu pred duel sa Mančester Junajtedom u Ligi šampiona (sreda, 21.00).


tagovi

Matijs de LihtBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara