©Reuters
©Reuters

Teško će posle ovoga videti teren: Damet ušao sa klupe i izbio Njukaslu pobedu iz ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 22:32

Užasan potez velškog defanzivca, Notingem Forest došao do važne pobede protiv Fulama

Sve ono što je za petnaestak minuta uradio na gostovanju Vest Hemu u prošlom kolu, Njukasl je prosuo ove srede pred svojim navijačima protiv Evertona. Imao je tim Edija Haua da makar na kratko preskoči Čekićare na tabeli, imao je i prednost od 15. minuta, ali je u samoj završici utakmice ostao bez pobede koja bi ga vinula na sedmu poziciju - 1:1 (1:0).

Drugog uzastopnog, odnosno trećeg trijumfa u poslednja četiri meča Svrake je koštao Pol Damet. Defanzivac koji je do večeras odigrao samo pet minuta u Premijer ligi ove sezone - protiv Čelsija krajem decembra prošle godine - dobio je priliku u završnih desetak minuta utakmice vanrednog 31. kola usled katastrofalne kadrovske situacije u redovima njegovog tima, ali je pitanje da li će još jednom do kraja takmičarske godine imati priliku da kroči na teren posle onoga što je uradio.

Izabrane vesti

Bivši velški reprezentativac, koji je i ponikao u Njukaslu, je šest minuta pre kraja meča prilikom slobodnog udarca za Everton u svom kaznenom prostoru uhvatio 'u kragnu' defanzivca gostiju Ešlija Janga i srušio ga na zemlju. U eri kada je dostupan VAR glavnom arbitru to nije promaklo, te su gosti nagrađeni penalom, koji je rezervista Dominik Kalvert Luin pretvorio u svoj prvi pogodak posle pet meseci!

Prethodno je Aleksander Isak u 15. minutu svojim petim golom u poslednje četiri prvenstvene utakmice Njukaslu doneo prednost, a kada je Den Burn pred istek sat vremena fudbala pogodio mrežu rivala, delovalo je da će uprkos silnim izostancima (Hau nije mogao da računa na dvocifren broj igrača), domaćin uspeti da dođe do važnih bodova u borbi za izlazak u Evropu. Ipak, ispostavilo se da se visoki defanzivac Svraka aktivirao iz ofsajda, te mu je gol poništen, što je vratilo nadu ekipi Šona Dajša da može da izbegne poraz.

Međutim, nemoćne da kreiraju iole ozbiljniju priliku, popularne Karamele gledale su u oči četvrtom vezanom porazu. A, onda je Hau odlučio da uvede Dameta... Verovatno poslednji put...

Na taj način Everton je napravio još jedan korak u borbi za opstanak, ali je na njegovu nesreću Notingem Forest napravio tri i ponovo mu dunuo za vrat. Ekipa Nuna Espirita Santa je na svom terenu zahvaljujući furioznom startu ubedljivo savladala Fulam prekinuvši seriju od pet mečeva bez trijumfa - 3:1 (3:0).

Forest je pitanje pobednika rešio već posle prvog poluvremena pošto je svaki od tri gola poslao pre odlaska na odmor. Prvi već u 9. preko Kaluma Hadsona Odoija, prednost je deset minuta kasnije duplirao Kris Vud sjajnim golom sa distance, te je trener gostiju Marko Silva posle pola sata fudbala odlučio da zamenu trojicu fudbalera među kojima i Sašu Lukića.

Željenu reakciju portugalski stručnjak nije dobio, jer Morgan Gibs Vajt je u nadoknadi prvog dela i treći put na meču zatresao mrežu londonskog kluba. Ako ništa drugo, govor koji je održao na poluvremenu učinio je da se fudbaleri Fulama trgnu i preko Tosina Adarabioja početkom drugog dela ublaže poraz.

U mečevima koji su počeli petnaest minuta kasnije Bornmut je savladao Kristal Palas (1:0), upisavši četvrtu pobedu na poslednjih pet utakmica, dok su Barnli i Vulverhempton podelili bodove (1:1).

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak

Njukasl - Everton 1:1 (1:0)

/Isak 15 - Kalvert Luin 88/

Notingem Forest - Fulam 3:1 (3:0)

/Hadson Odoi 9, Vud 19, Gibs Vajt 45+3 - Adarabiojo 49/

Bornmut - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Klajvert 79/

Barnli - Vulverhempton 1:1 (1:1)

/Brun Larsen 37 - Ait Nuri 45+3/

Vest Hem - Totenhem (u toku)

Sreda

20.30: (1,10) Arsenal (11,0) Luton (18,0)

20.30: (2,50) Brentford (3,60) Brajton (2,90)

21.15: (1,30) Mančester Siti (5,80) Aston Vila (9,00)

Četvrtak

20.30: (1,10) Liverpul (11,0) Šefild Junajted (18,0)

21.15: (2,10) Čelsi (3,70) Mančester Junajted (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaEvertonNjukaslNotingem ForestFulamBornmutKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara