Niko Kovač (©AFP)
Niko Kovač (©AFP)

Teško da je moglo bolje za Strahinju Pavlovića – Niko Kovač novi trener Monaka

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 21:52

Već je napravio zvezde od Jovića i Kostića, sad je red na doskorašnjeg štopera Partizana

Roberto Moreno je prošlost, Niko Kovač je budućnost Monaka. Hrvatski strateg danas je i zvanično promovisan u novog trenera Kneževa pošto je potpisao ugovor na tri godine.

Izabrane vesti

Ove sezone počinje novo poglavlje za MOnako, sa jakom sportskom orijentacijom. Taj pravac je oličen i Nikom na mestu trenera. Nika smo prepoznali na osnovu ranijeg rada, afrimaciji mladih igrača, saradnji sa ostvarenim fudbalerima i veoma dobrim rezultatima. Uveren sam da će nam njegovo iskustvo i ličnost pomoći da ostvarimo ciljeve”, rekao je generalni direktor Monaka Oleg Petrov.

Prethodni klub Kovača bio je Bajern iz Minhena u koji je došao nakon što se preporučio odličnim radom u Ajntrahtu. Baš u Frankfurtu je “izbrusio” talenat Luke Jovića i od Benfikinog “promašaj” ga napravio u igrača kojeg je Real platio 60.000.000 evra. Pride je uspeo da potencijal Filipa Kostića pretoči u kvalitet koji ga sada čini ubedljivo najboljim igračem Ajntrahta i fudbalerom za koga se interesuju i velikani poput Milana ili Intera.

Nadajmo se samo da će sličan napredak kod Kovača ostvariti i Strahinja Pavlović, koji je baš danas otputovao za Monako posle 10.000.000 evra vrednog transfera iz Partizana. Već koliko sutra će Kovač držati prvi trening sa ekipom i nije nevažno što će Pavlović biti tu od prvog dana.

Podsetimo, Kovač je trenersku karijeru počeo u Red Bul Salcburgovoj akademiji, zatim je sedao na klupi U21, pa seniorske reprezentacije Hrvatske. Zatim je usledio Ajntraht i trofej Kupa Nemačke 2018, pa još jedan sa Bajernom, praćen titulom osvajača Bundeslige i Superkupom u sezoni 2018/2019.


tagovi

Niko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara