Porodica Pavlović na beogradskom aerodromu, © MOZZART Sport
Porodica Pavlović na beogradskom aerodromu, © MOZZART Sport

Pavlović sam u avionu za Nicu: Monako ima dobru ekipicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.07.20. | 13:13

Roditelji i brat Veljko ispratili doskorašnjeg Partizanovog štopera u Francusku

Otišao je Strahinja Pavlović u Francusku. Dve sedmice kasnije od planiranog, jedan od najtalentovanijih srpskih štopera otisnuo se u zemlju svetskih prvaka, sa zadatkom da opravda Monakovo ulaganje od 10.000.000 evra (još 3.000.000 kroz bonuse).

U cik zore, sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, doskorašnjeg Partizanovog defanzivca u prvu inostranu avanturu ispratila je porodica. Emotivno je bilo u Surčinu dok se stasiti 19-godišnjak pozdravljao sa ocem Željkom, majkom Slađanom i bratom Veljkom, ne sluteći da će 19. julsko jutro režirati nesvakidašnje okolnosti. U avionu “Air Serbia” za Nicu (nema direktnog leta do Monte Karla) bio je jedini putnik!? Razlog: u noći između subote i nedelje francuske vlasti su u strahu od širenja virusa korona stopirale ulazak na teritoriju svoje zemlje turista ili lica koja nisu poslom vezana za neku od tamošnjih destinacija. Posledično tome, neposredno pred ukrcavanje u čeličnu pticu sa spiska putnika ispali su svi osim Pavlovića, pa je u stilu državnika postao jedini na letu YU 291.

Izabrane vesti

Sa kompletnom dokumentacijom. Između ostalog, radnom dozvolom, potvrdom da je član Monaka i dva negativna nalaza na virus COVID-19.

Posle malo dužeg odmora, svega što se dešavalo zbog pandemije, napokon stižem u Monako. Na licu mesta ću se uveriti kako će sve funkcionisati. Dolazim u nov tim i novi grad, ali ću dati sve od sebe da se što pre prilagodim tamošnjem fudbalu i budem najbolji što mogu”, hrabro je najavio popularni Kalaba.

Spreman za velike izazove, čak i promene trenera. Jedan ga je doveo (Leonardo Žardim), s drugum je kumunicirao (Roberto Moreno), a treći će ga dočekati (Niko Kovač).

Tako izgleda. I ništa se ne menja. Fokus ostaje isti, znam šta mi je cilj”.

Mada nije od početak radio sa grupom, iznenadna rokada na klupi može da bude od koristi Pavloviću, jer dolazi novi šef struke, samim tim sve dosad se poništava.

Svi ponovo krećemo od nule. Momci koji su tamo nisu igrali fudbal četiri meseca, ja jesam. Pauzirao sam minulih 15 dana, od završetka sezone, potom počeo individualno da treniram. Nisam mnogo izgubio, taman sam se odmorio koliko mi je potrebno”.

Strahinja bi na stadionu “Luj Drugi” mogao da bude deo zaokreta klupske politike. Najavljeno je značajno oslanjanje na mlade snage, kažu da je zato i doveden Kovač, pre njega i Pol Mičel na mesto sportskog direktora, sa zadatkom da Kneževe transformišu u klub nalik onima iz Red Bul grupe (Salcburg i Lajpcig).

Nisam mnogo pratio dešavanja. Upoznaću sve okolnosti kad dođem. Što se samog tima tiče, u njemu je toliko zvezda koje sam gledao dok sam bio mali, radujem se što ću s njima deliti svlačionicu. Monako ima dobru ekipicu, sposobnu da bude bolja od devetog mesta zauzetog prošle sezone”.

Ali, nema mnogo levih štopera. Samo Engleza Ponca, vraćenog sa pozajmice Serkl Brižu i – Pavlovića. Šansa za mesto u prvih 11.

“Mislio sam da je i Badijaši levonog... U svakom sportu je leva noga prednost, nadam se da će i meni doneti mnogo”.

Možda poneki gol makazicama, kao u finalu kupa?

“Nadam se…”

Minulih dana provlačila se opcija pozajmice belgijskom Serkl Brižu, ali…

To sam prvi put video u medijima. Nikakav kontakt po tom pitanju nisam imao sa ljudima iz kluba, Monako je rekao da me čeka. Ako nešto slučajno ima, kazaće mi tamo. Niko me nije kontaktirao i ništa oko toga ne znam”.

Zna ko će mu biti na usluzi.

Javiću se Stevanu Jovetiću čim sletim. Komunicirali smo i ranije. Pričao je najviše sa mojim agentom, a tamo ćemo se odmah naći kako bi me uputio na sve što me čeka”.

Kad je o mendažeru reč, danas Zvonimir Vukić slavi 41. rođendan.

“Daće Bog da slavi još dugo i da se zajedno radujemo”.

Strahinja Pavlović će za početak živeti u hotelu, dok ne upozna grad, izabere lokaciju, opredeli se za stan ili kuću, a dotad će pratiti šta radi klub koji ga je lansirao u Ligu 1.

Najveća želja mi je da ostvarim uspešnu inostranu karijeru i onda se vratim u Partizan, po duplu krunu”, predočio je dugoročne planove rođeni Šapčanin pre nego što je napustio Beograd.

LAZARE, ZGAZI I DOĐI U LIGU 1

Mlađa Partizanova garda ostala je bez jednog člana.

“Lazar Pavlović kaže da mu već nedostajem, a ja njemu: „Brate, zgazi još godinu, dve, pa dođi kod mene, da igramo u istoj ligi, ako ništa drugo“. S Fićom Stevanovićem sam se pozdravio pre polaska Partizana na Zlatibor”, kaže Pavlović.

BRAT ZA MESIJA, STRAHINJA ZA RONALDA

Strahinjin otac Željko, nekad fudbaler u klubovima mačvanskog okruga, uveren je da stariji naslednik neće imati problem da se prilagodi na novu sredinu.

Engleski je usavršio, osnove francuskog savladao. Biće mu na usluzi Jovetić, divan momak i sjajan fudbaler. Kad epidemiološka situacija dozvoli, putovaćemo i mi u posetu”, najavljuje glava porodice.

Majka Slađana podseća da se drugi naslednik, Veljko, oprobao u više dosta sportova (fudbal, vaterpolo) i da je sa bratom izgradio simpatičan rivalitet.

Dok su bili deca, Veljko je više voleo Mesija, Strahinja - Ronalda”, podseća mama.


tagovi

Strahinja PavlovićFK PartizanMonako

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara