Težak poraz Orlića od Izraela, više se ne pitamo oko plasmana na EP

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 13:02

Srbija od 33. minuta igrala s čovekom manje...

Protiv Letonaca smo imali dosta sreće da kasnim pogotkom štopera Stefana Lekovića dođemo do tri boda. Danas, u drugom meču elitne runde kvalifikacija za završni turnir Evropskog šampionata za igrače do 19 godina, mnoge slabosti srpskih Orlića isplivale su na površinu. Izraelci ne samo da su slavili, nego su u potpunosti nadigrali našu selekciju - 3:1 (2:0).

U velikoj meri ovakvom ishodu - ili bolje reći utisku - doprinelo je rano isključenje talentovanog golmana Crvene zvezde Jovana Miladinovića, kome je arbitar Džon Bruks iz Engleske u 33. minutu pokazao put u svlačionicu, nakon što je ovaj fauliravši Ahmada Ibrahima skrivio najstrožu kaznu.

Izabrane vesti

Loptu je na 11 metara postavio Taj Abed i po drugi put matirao četu Jovana Damjanovića. Prethodno je isti igrač tresao mrežu Orlića u 24. minutu...

S čovekom manje u polju naš sastav nije mogao da se nosi sa Izraelcima. Odličnu partiju Ibrahim je krunisao pogotkom 20 minuta pre kraja. Od tog trenutka postavljalo se samo jedno pitanje - hoće li naši momci moći da izbegnu debakl?

Igrački nisu, jer sve do 76. minuta, kada su postigli počasni pogodak, nijedan njihov šut nije išao u okvor gola. Rezultatski na kraju još i prihvatljiv poraz, imajući sve u vidu.

Jedini gol za Srbiju delo je Vukašina Đurđevića.

Ovim porazom šanse Orlića za plasman na završni turnir na Malti značajno su opale. Više ništa nije u našim rukama. Uz obaveznu pobedu protiv domaćina Poljske u poslednjem kolu, biće nam potrebno da Izrael ne savlada Letoniju.

GRUPA 6 (Poljska)

1. kolo

Srbija - Letonija 1:0 (0:0)

Izrael - Poljska 1:1 (1:1)

2. kolo

Srbija - Izrael 1:3 (0:2)

14.00: Poljska - Letonija

3. kolo (utorak, 28. mart)

14.00: Poljska - Srbija

14.00: Letonija - Izrael



tagovi

Srbija U19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara