©AFP
©AFP

Tigar grize i sa 36 godina: Falkau minut dovoljan da postigne gol

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.11.22. | 04:14

Kolumbija bolja od Paragvaja u praijateljskoj utakmici (2:0)

Prvi put od postojanja fudbala veća pažnja usmerena je ka Arabiji nego ka Južnoj Americi. Svetsko prvenstvo čiji je početak zakazan za manje od 24 časa centralna je tema najpopularnijeg sporta, a reprezentacije koje nisu obezbedile učešće u Kataru, paralelno u senci bave se svojim obavezama. Među selekcijama koje će od kuće pratiti svetsku smotru su i Kolumbija i Paragvaj, večerašnji rivali u prijateljskom susretu odigranom na Floridi.

Selektori dve južnoameričke selekcije iskoristili su termin predviđen za reprezentativne obaveze da steknu uvid u raspoložive snage i krenu u reorganizaciju, a na osnovu prikazanog više razloga za zadovoljstvo ima Nestor Lorenco, strateg sa klupe Kolumbije koja je slavila rezultatom 2:0.

Izabrane vesti

Kolumbijci, kojima je za bod izmakao baraž za Svetsko prvenstvo nastavili su seriju pobeda u prijateljskim utakmicama i trijumfovali u četvrtoj uzastopnoj proveri u 2022. godini. Nagoveštaj nastavka niza predstavljao je gol Sančeza u 14. minutu na asistenciju Kintera, a minimalna prednost Kolumbije ostala je na snazi sve do 76. minuta kada je Radamel Falkao posle samo minuta provedenog na terenu udvostručio zaostatak Paragvaja.

Popularni Tigar uspeo je u nekoliko desetina sekundi da potvrdi da je jednako opasan po protivničke odbrane čak i u 36. godini, a njegov tim je pobedom probudio žal što se učesnik šest svetskih prvenstava nije plasirao i na predstojeće.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ekvador - Paragvaj 2:0 (1:0)

/Sančez 14, Falkao 76/

Peru - Bolivija u toku


tagovi

Radamel FalkaoKolumbijaParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara