Vili Barbosa, Strongest (©AFP)
Vili Barbosa, Strongest (©AFP)

Tigrovi su najjači u Boliviji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 01:17

Strongest slavio u velikom derbiju bolivijskog fudbala - 2:1

Klasiko Pakenjo je ispunio očekivanja. Strongest i Bolivar su ukrstili koplja na nacionalom Ernando Siles stadionu u okviru 21. kola bolivijske Aperture. Pravi fudbalski vatromet na 3.600 metara nadomrske visine pripao je Tigrovima (2:1), koji su preskočili velikog rivala na čelu tabele.

Bolji način da zaleče rane od poraza u minulom kolu od Vinta fudbaleri Strongesta nisu mogli da nađu, pobeda u derbiju ne znači samo i skok na vrh tabele već i vetar u leđa u paklenoj borbi za titulu. Nebesko-plavi su daleko najpopularniji klub u zemlji, pa je procena da su Tigrovi trijumfom u Klasiku La Paza na kolena bacili oko 40 odsto stanovništva Bolivije.

Izabrane vesti

Otvorili su fudbaleri Bolivara nešto bolje 401. derbi protiv Najjačih, pretili su preko Maćada i Rikelmea, ali promene rezultata nije bilo. Tukli su iz svih pozicija, pokušavali i dalekometnom paljbom, ali iskusni Vaka nije morao da vadi loptu iz mreže. A onda, 35. minut, vezista Ćura pada u kaznenom prostoru Bolivara, neoprezno ga je Domingez zakačio po cevanici, sudija nije imao dilemu, penal za domaćina. Odgovornost je preuzeo Vili Barbosa, Brazilac je sa bele rutinski upisao 12. gol u sezoni - 1:0 za Strongest.

Nije bilo promena do odlaska na odmor, da bi gosti pripretili već u drugom minutu nastavka, ali je Vaka sjajnom paradom sačuvao mrežu nakon pokušaja Savedre sa ivice kaznenog prostora. Ipak, u 51. minutu nije golman Tigrovao mogao ništa, centaršut sa desne strane iz slobodnog udarca, Rikelme je ostao zaboravljen, te je sa ivice peterca glavom lako poravnao rezultat. Od tog trenutka je krenula incijativa domaće ekipe, prosto je neverovatno šta u 69. minutu najbolji strelac Reinoso (17) i Barbosa nisu uspeli da pretvore u pogodak. Izbio je Kolumbijac sam pred Iguara, ali je golman Bolivara uspeo da mu uđe u šut i sačuva mrežu. Odbitak kupi strelac prvog pogotka, imao je pred sobom nebranjen gol, ali je u na gol liniji njegov udarac uspeo da izblokira Guiterez, pa je sjajnim klizećim startom sačuvao mrežu.

Nastavili su se napadi Tigrova, da bi u 83. minutu propustili još bolju šansu da stignu do nove prednosti. Vaka je odlično izveo korner sa leve strane, lopta je stigla do Godoja, koji je sa svega par metara, potpuno neometan, pogodio prečku! Da ga ovaj promašaj ne bi proganjao postarao se rezervista Blekburn, nakon akcije koja je usledila odmah nakon pomenutog promašaja štopera Strogensta, napadač iz Paname je snažno šutirao sa desetak metara, golman Bolivara je bio potpuno nemoćan, novo i zasluženo vođstvo za domaćina. Do kraja nije bilo promene rezultata, velika pobeda Strogensta u derbiju.

Posle 101. trijumfa nad Bolivarom vratili su se na prvo mesto na tabeli, koje su u prošlom kolu i prepustili velikom rivalu. Imaju sada dva boda više i pol poziciju pred nastavak prvenstva.

BOLIVIJA 1 - 21. KOLO

Subota

Santa Kruz - Atletiko Palmaflor 2:1 (1:0)

/Ribera 3, Karabaljo 80 - Koimbra 65ag/

Aurora - Nasiona Potosi 1:1 (1:0)

/Rios 35 - Kuirokga 90+1/

Strongest - Bolivar 2:1 (1:0)

/Vili 35, Blekburn 84 - Rikelme 51/


Nedelja

01.30: (2,50) Bluming (3,25) Rojal Pari (2,70)

20.00: (1,80) Olvejz Redi (3,60) Horhe Vilsterman (4,00)

22.15: (1,55) Guabira (3,90) San Hose (5,60)

Ponedeljak

01.00: (1,52) Orijente Petrolero (4,00) Real Potosi (5,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bolivija 1StrongestBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara