Ko su igrači koji su obeležili 4. kolo Mozzart Bet Superlige
Ko su igrači koji su obeležili 4. kolo Mozzart Bet Superlige

Tim 5. kola Mozzart Bet Superlige: Brđani se razmahali, Stanivuković drugi put zaredom

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.08.22. | 10:05

Ošišano kolo bez tri naša najveća kluba

Peta runda Mozzart Bet Superlige bila je ošišana, jer tri najveća naša kluba: Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina, a uz njih i Napredak, odložili su utakmice, pa ih minulog vikenda nije bilo na terenu.

To su iskoristili drugi da skrenu pažnju na sebe i izbore mesto u Timu 5. kola šampionata. Istina, nekima nije prvi put, uspevali su svoj put da nađu i pored velikih.

Izabrane vesti

Spremno je drugo kolo MOZZART PROGNOZZERA!

Najveći dobitnik runde je Čukarički, koji je na tabeli iskočio na drugo mesto, a u idealnih 11 ovog kola su se našla njegova trojica fudbalera.

Tim 5. kola Mozzart Bet Superlige, ovog puta u formaciji 4-4-2, izgleda ovako:

DEJAN STANIVUKOVIĆ (KOLUBARA) 7,5

Najzaslužniji čovek što se Kolubara, iako je skoro sat vremena igrala sa fudbalerom manje na terenu, vratila neporažena iz Surdulice. U perfektnoj formi brani Dejan Stanivuković, pored toga što je začarao gol protiv Radnika, briljirao je i kolo ranije protiv Mladosti iz Lučana, tako da se drugu nedelju zaredom našao u Timu kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

ALEKSANDAR TANASIN (SPARTAK) 6,5

Ovog leta je Tanasin stigao u Spartak iz novosadskog Proletera, strpljivo je čekao šansu da zaigra u startnoj postavi Golubova i kada je dočekao, našao se u Timu kola. Jeste Spartak izgubio utakmicu od Čukaričkog na Banovom brdu, ali je desni bek Subotičana bio najsvetlija tačka u njihovom timu u ovom kolu. 

MILAN OBRADOVIĆ (JAVOR) 6,5

Najpre 6.5 u prošlom kolu u Kruševcu, pa ista ocena u ovom, kod kuće protiv Mladosti GAT. Stabilizovao je formu Milan Obradović, pravi je komandant odbrane Javora i to se odmah odrazilo na rezultate. Ivanjičani su ostvarili treću uzastopnu pobedu, a kada su Novosađani krenuli na sve ili ništa, da dođu makar do boda, nisu mogli dalje pored linije kojom je dirigovao Obradović.

BAZIL JAMKAM (RADNIČKI NIŠ) 6,5

Školski primer kako igrač napravi grešku, pa se brzo iskupi na pravi način. Jamkam nije imao sreće u Lučanima u prvi mah, lopta ga je posle centaršuta pogodila u ruku, te je Mladost dobila penal. Međutim, da nije samo kršni štoper, nego i momak sa vrlo dobrom tehnikom, Jamkam je pokazao nešto kasnije, kada je poslao filigranski tačan vertikalni pas za Štulića, koji je izašao sam na golmana i lako pogodio. Defanzivac Radničkog je u igri zatvorio sve prilaze svom golu i pokazao da je bio čovek koji je mnogo nedostajao Nišlijama na otvaranju sezone.

NEMANJA TOŠIĆ (ČUKARIČKI) 7,5

Ima Čukarički vrlo širok igrački kadar ove sezone, popunjen je na svakom mestu. Na poziciji levog beka smenjuju se Bojan Roganović i Nemanja Tošić, čije su “akcije” da dobije još veću minutažu značajno skočile partijom protiv Spartaka. Ne samo što je korektno zatvorio svoj deo terena, nego je Tošić maestralnim golom iz slobodnjaka overio pobedu Brđana.

SAMJUEL OVUSU (ČUKARIČKI) 7

Jedino što je nedostajalo sjajnoj partiji Ovusua protiv Spartaka je – gol. Bio je stalna, neprestana opasnost po gol Subotičana, ozbiljne muke im je zadavao po njegovom desnom boku, stvarao je prilike i sebi i saigračima, međutim, u listu strelaca upisali su se drugi, ali to ništa ne umanjuje od partije koju je prikazao fudbaler iz Gane.

DIMITRIJE PETRONIJEVIĆ (KOLUBARA) 7

Najveći zadatak koji su fudbaleri Kolubare imali u Surdulici kada su ostali sa igračem manje, bio je da što više čuvaju loptu, da bi manje trčali, manje se trošili i bolje držali linije. Petronijević je tu odradio odličan posao za Lazarevčane, fudbal je kod njega bio kao u sefu, pa Radnik i pored brojčane nadmoći nije ni uspeo da stvori brojne šanse. A one i koje je napravio, ukrotio je Stanivuković na golu.

LUKA LUKOVIĆ (JAVOR) 7

Još jedan igrač koji je drugi put u našem Timu kola. I to sasvim zasluženo. Javor igra odličan fudbal od početka sezone, a jedan od najzaslužnijih za to je vezista Luka Luković. Protiv Mladosti GAT postigao je prelep gol, “kifla” je završila u daljem uglu mreže Novosađana, a Luković se našao među najboljih 11 u 5. kolu Mozzart Bet Superlige. 

ZORAN DANOSKI (NOVI PAZAR) 6,5

Ispisao je Danoski istoriju Novog Pazara. Ne samo što je postigao prvi gol za Plave na gostovanju TSC-u otkako se ova dva kluba sastaju u Mozzart Superligi Srbije, nego je taj jedan njegov projektil bio tri boda vredan. Prelep gol je postigao fudbaler iz Makedonije, međutim to nije bilo sve od njega, jer je stvarao mnogo problema Topolčanima i pre i posle pogotka.

MUHAMED BADAMOSI (ČUKARIČKI) 7,5

Nema šta, Čukarički je pogodio sa špicem samo tako. Kako sezona odmiče, tako Badamosi deluje sve impresivnije. Gol protiv Spartaka mu je četvrti u prvenstvu, a dao je i dva na evropskoj sceni. Pogodak u ovom kolu je izgledao kao na nekom školskom turniru, u kojem momci “četvrtaci” igraju protiv “prvaka”: Badamosi je odneo s terena Ostojića kao da je vazduh i u situaciji jedan na jedan lako pogodio mrežu Manojlovića.

NIKOLA ŠTULIĆ (RADNIČKI NIŠ) 7,5

Do juče osporavan, danas u Timu kola. Odigrao je Nikola Štulić u Lučanima najbolju utakmicu otkako “pika” fudbal među seniorima. Postigao je dva gola, a pored toga je i jednom uzdrmao prečku. Centimetri su ga delili od het-trika. Nije njegova krivica, ali ispalo je da ne može on da postigne golova koliko može njegova odbrana da napravi penala, tako da ostaje žal kod mladog fudbalera što njegova sjajna igra nije krunisana pobedom.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaAleksandar TanasinDejan StanivukovićMilan ObradovićSamjuel OvusuMohamed BadamosiNikola Štulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara