Ko su bili najbolji igrači devetog kola?
Ko su bili najbolji igrači devetog kola?

Tim 9. kola Mozzart Bet Superlige: Derbi junaci i neki drugi znalci

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.09.22. | 14:23

Premijerni izbori za tandem Čukaričkog, tu su opet i Hajdin, Lončar i Đakovac...

Vanredno kolo usred nedelje obeležio je 168. večiti derbi, a iako smo očekivali i nešto više od crveno i crno-belih značaj najveće utakmice srpskog fudbala uticao je na to da idealnih 11 devete runde takmičenja u Mozzart Bet Superligi većinom popune fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

Nisu tu naravno samo oni, jer je bilo i drugih važnih momenata. Recimo, Napredak je ostvario prvu pobedu u sezoni, a Novi Pazar šestu u nizu, ali da ne dužimo previše: ovo je najbolji tim devetog kola Mozzart Bet SuperligeSrbije.

Izabrane vesti

NIKOLA PETRIĆ (Napredak) 7: Prošle sezone je po nekim statističkim platformama bio drugi golman prvenstva, odmah iza Milana Borjana, a ovog leta je nastavio u istom ritmu, mada se nije baš odrazilo na rezultate Napretka. Pamtiće se ipak da je u prvoj pobedi ove sezone ispod prečke izvukao slobodnjak Lazara Arsića i sprečio Mladost GAT da oduzme Kruševljanima tri poraza. Ove sezone prema podacima statističke platforme Comparisonator u proseku 4,65 odbrana po meču, najviše u Mozzart Bet Superligi.

MARKO ŽIVKOVIĆ (Partizan) 6,5: Tihi heroj Partizanovog vaskrsenja u 168. večitom derbiju. Iznudio je penal Aleksandra Kataija koji je Bibars Natho pretvorio u gol za 1:1, pride se ponavljao u napadu, pokušavao da igra, a u nervozom okupanom debiju nekada je i to dovoljno da se ekipa pokrene. Jeste da je mogao bolje da centrira, ali svakako je bio jedan od zapaženijih aktera derbija.

STRAHINJA ERAKOVIĆ (Crvena zvezda) 7: Sećamo se još onog prvog derbija kada je poklonio gol večitom rivalu, ali na svakom sledećem Strahinja Eraković je bio sve bolji i bolji. Za razliku od nekih ranijih, na ovom 168. je stizao čak i da sa bekovskih pozicija povede loptu napred, kripio je na oba boka, isključio iz igre Kvinsija Meniga, a potom se nosio i sa Fuseinijem Dijabateom. Svikao se on već na derbije, pritisak sa tribina mu ništa ne znači. Naprotiv, deluje da ga voli.

NEMANJA MILUNOVIĆ (Crvena zvezda) 7: Prošle sezone je to prvo radio Aleksandar Dragović, onda Strahinja Eraković, a u sredu – Nemanja Milunović. Gde god da krene Rikardo Gomeš udari na tvrdo. Ovog puta zaključao ga je Milunović. Pokupio je solidan broj lopti, bio siguran u pasu, ostao koncetrisan i kada je Partizan krenuo u ofanzivu.

STEFAN HAJDIN (Voždovac) 7: Drugi put ove sezone Stefan Hajdin u timu kola. Prvi put zbog gola za pobedu nad Novim Pazarom na startu sezone, ovo puta još boljom igrom protiv Radnika. Nije samo do gola, već zato što je u mnogim je parametrima bio najbolji levi bek u Mozzart Bet Superligi. Imao je 77 uspešnih pasova, 28 u poslednju trećinu, tri uspešna centaršuta, 11 prekinutih napada protivnika, tri osvojene lopte na protivničkoj polovini terena...

BIBARS NATHO (Partizan) 7: Davno je on prošao svoj zenit i svima je jasno da će retko kada Izraelac moći da istrči 90 minuta u punom ritmu. Ali i mnogo manje je potrebno Bibarsu Nathu da napravi razliku na terenu i ostavi trag na utakmicu. Protiv Crvene zvezde je realizovan jedanaesterac, 24. u Partizanovom dresu i svaki je bio pogodak, pride bio jedan od hrabrijih u crno-belom dresu i zaista izgledao kao vođa tima na terenu.

STEFAN LONČAR (Novi Pazar) 7: I kapiten Novog Pazara drugi put u timu kola Mozzart Bet Superlige. Apsolutno zasluženo. Asistirao je Milošu Mijiću za gol kojim su Plavi načeli Spartak, pride već po običaju davao ritam utakmici, primerom gurao saigrače da idu preko sopstvenih granica. Šest već pobeda u nizu, cela se Srbija pita: dokle mogu Lončar i drugovi ovako?

OSMAN BUKARI (Crvena zvezda) 7: Utisak je da još nismo videli sve od Osmana Bukarija, ali kako je napisao jedan od naših izveštača sa večitog derbija: đavo od igrača! Obično smo se oduševljavali njegovom brzinom kada mu saigrači ostave brisan prostor da krene u trk, ali je 168. derbi ukrasio na drugačiji način, verovatno i najlepšim golom u karijeri, svakako najlepšim koji je viđen u sudarima crno i crveno-belih u poslednjih nekoliko godina. A takve se stvari pamte.

IFET ĐAKOVAC (TSC) 7,5: Po odlasku Mihajla Banjca preuzeo ulogu dirigenta ritma u Topolskom sportskom klubu i sve se više na nju navikava. U pobedni nad Radničkim 1923 Ifet Đakovac je saigračima proturio tri ključna pasa, pride uspeo da u drugom minutu sudijske nadoknade elegantnim udarcem začini dobar rezultat za TSC. Drugi njegov izbor u tim kola, bio je tu i u sedmoj rundi takmičenja.

SAMJUEL OVUSU(Čukarički) 7,5: Dokazano već ime na srpskim terenima, pa i šire, mada ne možemo da se otmemo utisku da bi Samjuel Ovusu mogao i mora više, jer sa onom brzinom, tehnikom i izrazito niskim težištem jednostavno je nemoguć za čuvanje. Pa opet, kao da ne koristi to u dovoljnoj meri, mada je protiv Mladosti iz Lučana postigao i evrogol sa 20 i kusur metara.

MUHAMED BADAMOSI (Čukarički) 7,5: Dva gola za pet minuta i zvanje najboljeg devetog kola za golgetera Čukaričkog. Kraj njegovog imena ove sezone već šest golova, efikasniji je samo Milan Bojović, uz napomenu da je on četiri od svojih sedam pogodaka dao sa bele tačke. Badamosi nije imao taj luksuz, pa opet je konstantna pretnja po protivničke golove. Comparisonator je izračunao da je njegov xG (očekivani broj golova po meču) izuzetno visokih 0,82.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeNikola PetrićMarko ŽivkovićStrahinja ErakovićNemanja MilunovićStefan HajdinBibars NathoStefan LončarSamjuel OvusuMuhamed BadamosiIfet ĐakovacOsman Bukari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara