Ajvan Toni (Foto: Reuters)
Ajvan Toni (Foto: Reuters)

Tim kola Premijer lige: Tonijev pogled ka Sautgejtu, rekorder Robertson i Brentfordov penicilin za Halanda

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 17:31

Najbolji pojedinci 16. kola Premijer lige...

Brentford je šokirao Mančester Siti u dubokoj nadoknadi, Arsenal iskoristio kiks šampiona i dodatno mu umakao, a Njukasl još jednom odličnom predstavom naneo Čelsiju treći vezani poraz i prišao Građanima na dva boda zaostatka. Mančester junajted je “ukrao” bod Fulamu u poslednjim trenucima meča, Totenhem režirao veliki preokret protiv Lidsa, Liverpul nastavio uspon na tabeli, dok je Bornmut po drugi put u svega četiri dana demolirao Everton na Vitalitiju.

Ne samo da je bilo efikasno, već je 16. kolo donelo mnogo uzbuđenja, a gotovo svaka utakmica imala je svog junaka koji je pronašao put do našeg idealnog tima poslednje "premundijalske" runde u Premijer ligi.

Izabrane vesti

(4-1-4-1): Vord – Kiran Tripije, Ben Mi, Sven Botman, Endi Robertson – Rodrigo Bentankur – Markus Tavernije, Rodrigo, Martin Edegor, Darvin Nunjez – Ajvan Toni

Među stativama je Deni Vord. Imao je velški golman košmaran start sezone, trpeo kritike sa svih strana, ali je u poslednjih mesec i po dana na šest utakmica sačuvao mrežu! Od starta sezone jedino Nik Poup i Aron Ramsdejl imaju više “klin-šitova”. Protiv Vest Hema je ponovo bio na visokom nivou, zabeležio šest odbrana od kojih dve vrhunske, ukrotivši udarce Saida Benrahme i Lukasa Pakete pri rezultatu 1:0 za Lester.

Na levom boku Endi Robertson. Odigrao je i Brentfordov Riko Henri izvrsnu partiju, ali je škotski bek protiv Sautemptona imao slobodu da učestvuje i u napadima, što je umeo da iskoristi i namesti saigračima dva gola te je tako izjednačio rekord Lejtona Bejna kao defanzivac sa najviše asistencija u istoriji Premijer lige (53). Odmah do njega Ben Mi. Nije uspeo da sačuva mrežu netaknutom, ali je kod vodećeg gola nadvisio Manuela Akandžija i prosledio loptu do Ajvana Tonija, i ono još bitnije – nosio se sa Erlingom Halandom bolje nego ijedan drugi štoper od početka sezone.

Drugi deo odbrane rezervisan je za Njukaslov duo Kiran TripijeSven Botman. Konkretno Botman je bio gotovo savršen u odbrambenim zadacima, dobio pet od šest duela na zemlji, dva od tri u vazduhu, zabeležio dva uklizavanja i isto toliko intervencija, a pride nijednom nije dozvolio rivali da ga predribla. Tripije ovog puta nije upisao asistenciju, međutim, sa osam presečenih dodavanja, pet uklizavanja, 50 odsto dobijenih duela i dva ključna dodavanja podebljao je kandidaturu za startnog beka engleske reprezentacije u Kataru.

Rodrigo Bentantkur je sa dva gola prvo najavio, potom i režirao preokret protiv Lidsa, i to u razmaku od dva minuta, pride 11 puta povratio posed svojoj ekipi i generalno držao konce veznog reda Totenhema. Na drugoj strani zablistao je Rodrigo sa dva pogotka, koliko je postigao i kapiten Arsenala Martin Edegor u pobedi nad Vulverhemptonom, ali i sve bolji Darvin Nunjez u trijumfu Liverpula protiv Sautemptona. Na drugom krilu mesto je zaslužio je Markus Tavernije. Prethodne nedelje protiv Lidsa je postigao jedan i namestio dva gola, ovog vikenda protiv Evertona po gol i asistencija kojima je utabao put Trešnjicama ka sigurnoj zoni.

I za kraj igrač kola. Ko drugi do Ajvan Toni. Sa dva komada srušio je šampiona u njegovom domu i preuzeo treće mesto na listi strelaca Premijer lige. Idealan odgovor na odluku Gereta Sautgejta da ga ne povede u Katar.


tagovi

tim kolaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara