Stadion Poljud (©Reuters)
Stadion Poljud (©Reuters)

Tinja nada Hajduka za duplom krunom

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 13:35

Hrvatska 1: Splićani moraju da pobede Istru na Poljudu i da se nadaju kiksu Dinama u Šibeniku

Može li Hajduk do oba pehara u Hrvatskoj? Šansa postoji, doduše veća u Kupu Hrvatske, dok u šampionatu Dinamo kroji svoju sudbinu. Zagrepčani imaju četiri boda više od Splićana, pa bi u slučaju pobede u Šibeniku u nedelju odbraniili krunu, kolo pre kraja.

Hajduk danas (19.05) dočekuje na Poljudu Istru u pretposlednjem kolu. Tri boda su imperativ za domaćina ako želi da ostane u igri i naredne nedelje na Maksimiru u direktnom obračunu za titulu reši pitanje šampiona. Tim iz Pule je ostao u ligi. Hrvatski Dragovoljac je odavno drugoligaš.

Izabrane vesti

Pobedom nad Istrom možemo da osiguramo drugo mesto, ali i zadržati šansu za osvajanjem prvog. Znamo da rasplet prvenstva ne zavisi od nas, ali moramo izaći na teren, odigrati najbolje što možemo i osvojiti sva tri boda. Atmosfera je jako dobra, ekipa smo s puno samopouzdanja i bitno je da odradimo svoje zadatka pa ćemo videti što će se dogoditi dan posle”, rekao je trener Valdas Dambrauskas.

Hajduk je u prošlom kolu upisao pobedu na Rujevici protiv Rijeke sa 3:0, a dva pogotka postigao je Marko Livaja, a jedan je dodao Dino Mikanović.

19.05: (1,22) Hajduk (6,50) Istra (13,0)

Hajduk i Istra susreli su se u tri navrata u ovogodišnjem prvenstvu, pa je Hajduk bio uspešniji. U prvom meču odigranom u Puli Bili su slavili sa 3:1, na Poljudu su domaćini odneli sva tri boda posle pobede od 4:0 dok je poslednji susret završio podelom bodova.

Situacija s povredama je bolja nego pre jer su se u od ove nedelje Jani Atanasov, Josip Vuković i Samuel Eduok vratili treninzima s prvom ekipom. Sva tri igrača nisu još u punom trenažnom procesu, ali bi zavisno o odluci medicinske službe Vuković i Atanasov mogli biti u konkurenciji za meč. Takođe, Jan Mlakar i Nikola Katić još nisu potpuno spremni, ali se nadam da će od sledećeg nedelje trenirati punim intenzitetom i biti spremni za poslednje dve utakmice u sezoni”, istakao je litvanski trener.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

HRVATSKA 1 – 35. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Hrvatski Dragovoljac – Gorica 0:2 (0:1)

/Fruk 5, Golubickas 78/

Subota

17.00: (3,20) Slaven (3,40) Rijeka (2,25)

19.05: (1,22) Hajduk (6,50) Istra (13,0)

Nedelja

17.00: (1,57) Osijek (3,90) Lokomotiva Z. (6,25)

19.05: (11,0) Šibenik (6,25) Dinamo Z. (1,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HrvatskaIstra 1961Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara