Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Tinja nezadovoljstvo u Realu: Četvorica igrača javno poslali poruke Ančelotiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 10:08

Modrić, Rodrigo, Kamavinga i Čuameni ne kriju da nisu srećni zbog trenutnog tretmana

Prvi je Real Madrid u Primeri, siguran i u prva dva kola Lige šampiona, a od 11 utakmica ove sezone ima 10 pobeda. Reklo bi se da je u Kraljevskom klubu sve potaman, međutim, nije baš tako. Čak četvorica prvotimaca, bitnih igrača u mašineriji Karla Ančelotija, iskoristili su povratak u domovinu zbog reprezentativnih obaveza da otvore dušu i pošalju poruku Karlu Ančelotiju da nisu baš zadovoljni kako ih tretira.

Najzvučnije ime među njima svakako je Luka Modrić, a tu su još Rodrigo, Eduardo Kamavinga i Oreljen Čuameni.

Izabrane vesti

O nezadovoljstvu hrvatskog veziste zbog smanjene minutaže - samo četiri puta ove sezone bio je starter - španski mediji već su pisali, ali uoči nedavnog duela svoje reprezentacije sa Turskom sjajni vezista je to i javno potvrdio.

"Ovo je nova situacija za mene, ne igram kao pre i koliko bih želeo. Mislim da svi znate da ja uvek želim da igram, ne želim pauze i odmore. Najbolje se osećam dok igram, na taj način se pripremam. No, situacija je takva i može imati neke pluseve za budućnost. Videćemo, ali ja to ne želim. Ja želim da igram ako treba svaka tri dana jer se fizički osećam dobro. Da se ne osećam dobro, bila bi druga priča. Mentalno se isto dobro osećam. Ipak, to je sve jedan normalan proces i tako ga prihvatam", izjavio je Modrić pre prvog od dva poraza svoje selekcije u oktobarskom ciklusu, kojima su značajno uzdrmane šanse Hrvata za prolaz na EURO 2024.

Modrić je, ipak, igrao od prvog minuta u poslednjem meču Madriđana, protiv Osasune (4:0). Za razliku od Rodriga koje prethodne dve utakmice ulogu startera prepustio Hoseluu. Iskusni golgeter trenutno je mnogo produktivniji od Brazilca, dao je pet golova i asistirao za dva, dok je Rodrigo i dalje na pogotku iz prvog kola, a ima i jednu asistenciju.

Mladi Brazilac je iz Južne Amerike poručio da mu ne odgovara uloga "devetke" na kojoj ga je Ančeloti forsirao u prethodnom periodu. Radije bi da napada sa boka.

"Uvek sam isticao da moj kvalitet dolazi do izražaja kada igram na krilu. Jednostavno ne volim da igram kao 'devetka', iako u klubu moram tako. U Brazilu imam veću slobodu kretanja", konstatovao je Rodrigo, kojem će po završetku sezone upravo Karlo Ančeloti postati selektor, pa bi trebalo na vreme ili da se prilagodi ulozi koju mu Italijan namenjuje ili da obavi razgovor sa njim o svojoj ulozi na terenu.

Pomenuti reprezentativci Francuske su među predvodnicima nove generacije Realovog tima, i Kamavinga i Čuameni igraju standardno, međutim, poput Rodriga, ne uvek na pozicijama na kojima žele.

U odsustvu suspendovanog Naća i povređenih Alabe i Militaa, protiv Osasune je Oreljen Čuameni morao da nastupi kao štoper. Sjajno je odradio sve zadatke, ali kaže da mu mnogo više odgovara mesto zadnjeg veznog.

"Postavio sam sebi izazov da dobro odigram u novoj ulozi, ali više volim da igram u sredini. Neću tražiti od trenera da ponovo budem štoper, ali ako to bude bilo potrebno ekipi, neću reći ne. Nadam se, ipak, da neće potrajati", rekao je Francuz novinarima u domovini.

Prinudno je i Eduardo Kamavinga morao da bude prekomandovan iz veznog reda na beka. Igrao je uz levu aut-liniju u derbiju sa Đironom i uspešno zatvorio prilaze Kepinom golu, pomogavši ekipi da pobedi sa 3:0.

"Svaki dan me neko pita o tome i mislim da svi već znaju da ne volim tu ulogu. Pričao sam sa trenerom, ali kao i uvek, jasno mi je da smo mi ekipa i da je bilo neophodno da neko igra na tom mestu. Ja sam timski igrač, pa čak i ako mi se neka pozicija ne sviđa, odigraću na njoj najbolje što mogu", istakao je bivši fudbaler Rena.

Po povratku reprezentativaca u klub verovatno će Karlo Ančeloti održati novu rundu razgovora sa pomenutim igračima, ali imajući u vidu Realove rezultate ove sezone, teško da će se mnogo toga promeniti. A konstruktivna kritika mogla bi samo da doprinese da Madriđani budu još jači.


tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiLuka ModrićOreljen ČuameniEduardo KamavingaRodrigo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara