Tip-top!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.18. | 19:10

Kvalitetan, jeftin i može da igra Ligu šampiona...

Poznat kao klub koji ne kupuje često tokom zimskih prelaznih rokova Totenhem je bio očekivano miran ovog januara. Nijednog trenutka iz severnog Londona nisu dolazile bombastične najave velikih pojačanja. Maurisio Poketino je bio realan, izabrao je pravu metu i na kraju je doveo.

I to za relativno skromne pare, rekli bismo za realnih 28.500.000 evra, ako pogledamo cene drugih transfera ove zime. Lukas Moura (25) i zvanično je danas prešao iz Pari Sen Žermena u Totenhem, večeras će ga pozdraviti i Vembli na utakmici sa Mančester Junajtedom, a važno je istaći da će Brazilac u potpunosti moći da pomogne Pevcima u nastavku sezone.

Izabrane vesti

Jer, dok Pjer Emerik Obamejan recimo ne može da igra u Ligi Evrope za Arsenal, Brazilac može Ligu šampiona za Totenhem bez problema, pošto ga trener Svetaca Unaj Emeri jesenas nijednom nije koristio u ovom takmičenju. Zanimljivo, Lukas Moura je prvo pojačanje Totenhema koje je stiglo poslednjeg dana prelaznog roka još od 2015. godine i kupovine Dele Alija iz Milton Kejnsa.

Sveci su se ratosiljali Brazilca, rasteretili budžet nad kojim visi mač finansijskog fer-pleja posle kupovine Nejmara i Mbapea, a prihvatili su i činjenicu da će izgubiti i nešto više od 10.000.000 evra na prodaji Moure za koga su platili 40.000.000 brazilskom Sao Paulu u januaru 2013. godine.

Moura će imati prostora da igra u Totenhemu. Deluje da je Pevcima potrebno baš ovakvo osveženje u veznom redu, a i finansijski, igrač je odlično prošao, pošto je dobio nešto bolji ugovor i platu od dosadašnjih 75.000 funti (80.000 evra) nedeljno, koliko je imao u Parizu.

Kvalitetan, jeftin i može da igra Ligu šampiona. Tip-top!

(FOTO: Totenhem) 


tagovi

TotenhemLukas Moura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara