Slavlje Gabigola i Žersona (©Reuters)
Slavlje Gabigola i Žersona (©Reuters)

Tite pokrenuo uspavane zvezde: Flamengo je u igri za titulu, bruka Santosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.10.23. | 02:13

Brazil 1: Crveno-crni na Marakani pobedili gradskog rivala sa 1:0 golom Žersona. Santos poražen u Porto Alegreu od Internasionala - 1:7. Autogol Žemersona rešio derbi Belo Orizontea

Imamo trku za titulom u Brazileirau, 10 kola pre kraja. Činilo se prošlog meseca da Botafogo neće imati konkurenciju, ali je tim iz Rija pao, topi zalihu iz prvog dela sezone. Prvi pratilac je još jedna senzacija u zemlji fudbala, Bragantino, ali čini se da je najveći rival Tikinju Soaresu i drugovima gradski rival Flamengo.

Konačno se velikan otarasao neuspešnog trenera, Argentinca Horhea Sampolija, a njegov naslednik Tite sjajno je počeo, bar rezultatski. Selektor Selesaa na dva poslednja Svetska prvenstva (nije se proslavio, oba puta ispadao u čevrtfinalima) je ostvario i drugu pobedu na klupu crveno-crnih. Posle Kruzeira u Belo Orizonteu pao je i Vasko da Gama na Marakani – 1:0.

Izabrane vesti

Gol za tri boda i samo -9 u odnosu na Botafogo delo je Žersona u 75. minutu. Ne blista Flamengo, ali je drugi meč pod vođstvom novog trenera uspeo da slavi i sačuva netaknutu mrežu. Vezisti, koji je nekada branio boje Marselja, Rome i Fjorentine, ovo je peti gol u šampionatu.

Posle centaršuta Garijela Barbose Gabigola, jedan odbrambeni igač je samo odbio loptu, a na nju je natrčao Žerson i levom nogom sa oko 15 metara doneo zlatna tri boda u najvećem derbiju Rija. Poljubio je zatim grb Flamenga pored terena i razgalio armiju navijača slavnog kluba.

Moreplovcima ostaje da u poslednjih 10 kola obezbede opstanak. Na mestu su koje vodi u niži rang, a vratili su se u elitu krajem prošle godine posle dve sezone tavorenja u Seriji B.

Bragantino je u Bragansi pobedio Fluminense sa 1:0 golom iz penala Eduarda Saše. Fudbalerima Fluzaa je u mislima finale Kopa Libertadores s Bokom Juniors narednog meseca na Marakani, pa čini se da je četa Fernanda Diniza digla ruke od Brazileiraa i želi da usredsredi na napad na istorijsku titule šampiona Južne Amerike. Prvi put su izgubuli finale elitnog kontinentalnog takmičenja pre 15 godina od ekvadorskog LDU Kita.

Istorijsku bruku je doživeo Santos, koji je kao i Vasko, na pragu druge lige. Tim iz Sao Paula, koji je iznedrio Pelea, Nejmara, Robinja, Rodriga, izgubio je u Porto Alegreu sa 7:1. Internasional je do vrha napunio mrežu gostiju i iskalio bes za ispadanja od Fluminensea u polufinalu Kopa Libertadores.

Sreda, 21.00: (1,25) Lajpcig (7,00) Crvena zvezda (12,0)

Sve je po zlu krenulo za Santos u dugom minutu meča, kada je Kevison postigao autogol. Do poluvremena je bilo već 4:0, a dva gola je delo Ekvadorca Enera Valensije, koji se letos vratio na Zeleni kontinent posle godina u Evropi. Prošle sezone je bio prvi strelac šampionata Turske u dresu Fenerbahčea.

Palmeiras će teško do borbe za titulu. Imao je tim Portugalca Abela Fereire čak četiri poraza u nizu, ali je pobedio u gostima protiv Koritibe sa 2:0, prekinuo crni niz i najavio da želi bar da obezbedi plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores naredne godine. Gomez i Pikerez su zatresli mrežu domaćina u prvom poluvremenu i tada je bilo jasno da tri boda ide u Sao Paulo.

Još jedan velikan, nekadašnji šampion Južne Amerika, najpopularniji klub u Sao Paulu, Korintijans, moraće da se bori za opstanak. Timao je bez pobede već četiri kola, a Žulijano je u osmom minutu sudijske nadoknade spasio bod na svom terenu protiv otpisane Amerike Mineiro – 1:1.

U bici za Belo Orizonte, Kruzeiro je na stadionu Mineirao dobio Atletiko sa 1:0 i povećao šanse za opstanak, a Hulku i drugovima otežao put do Kopa Libertadores. U tvrdom meču sa malo šansi, odlučio je autogol Žemersona tri minuta pre kraja, za slavlje u plavom delo grada iz države Mineiras. Defanzivac čete Luiza Felipa Skolarija je nespretno glavom zatresao svoju mrežu.

BRAZIL 1 - 28. KOLO

Subota

Baija – Fortaleza 2:0 (1:0)

/Kanu 22, Ratao 90+7/

Kujaba – Gojas 1:1 (0:1)

/Klajson 47 – Giljerem 45+9pen/

Sao Paulo – Gremio 3:0 (1:0)

/Arauho 31, Maja 68, Lusijano 90+7/

Nedelja

Botafogo - Atletiko Paranaense 1:1 (1:1)

/Tikinjo Soares 24 – Pablo 41/

Atletiko Mineiro – Kruzeiro 0:1 (0:0)

/Žemerson 87ag/

Flamengo – Vasko 1:0 (0:0)

/Žerson 76/

Internasional – Santos 7:1 (4:0)

/Kevisnon 2ag, Alan Patrik 14, Valensija 28, 61, Vanderson 39, Bustos 54, Luis Adrijano 75 – Silvera 80/

Bragantino - Fluminense 1:0 (1:0)

/Eduardo Saša 19pen/

Korintijans – Amerika Mineiro 1:1 (0:1)

/Žulijano 90+8 - Benitez 38/

Koritiba – Palmeiras 0:2 (0:2)

/Gomez 33, Pigerez 45+3/



 


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1FlamengoTiteBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara