Oliver Kan i Hasan Salihamidžić (©AFP)
Oliver Kan i Hasan Salihamidžić (©AFP)

Titula ostaje u Minhenu, Kan i Salihamidžić više ne! Bajern odmah napravio prve rezove

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 17:46

Poznato je i ko će zauzeti mesto čuvenog golmana u direktorskoj fotelji

Titula šampiona Nemačke ostaje u Minhenu, Oliver Kan i Hasan Salihamidžić više ne! Nešto više od sat vremena pošto je ozvaničena jedanaesta uzastopna i ukupno 33. titula u Bundesligi, direktorski dvojac završio je svoje u Bajernu bez obzira na ishod dramatične šampionske trke.

Mnoge je iznenadilo to što Kana nije bilo u svečanoj loži tokom poslednje utakmice sezone, mediji su prvo pisali da je u pitanju grip, ali se ispostavilo da je mnogo više od toga. Naime, Bild i Kiker kategorički tvrde da je Kanu i Salihamidžiću još na poslednjem poslednjem sastanku klupskog Borda saopšteno da su završili epizode na Alijanc areni. I ta odluka bila je poznata još pre nego što je postalo jasno da će Bajern ponovo da odbrani titulu, mada je sada i zvanična.

Izabrane vesti

Kanov naslednik u ulozi generalnog direktora biće Jan Kristijan Dresen, 55-godišnji sportski radnik zadužen prvenstveno za finansije. On je u Bajernu do sada i bio šef finansijskog sektora i navodno jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji za ekonomsko blagostanje u klubu tokom poslednje decenije. Dresen je prvobitno imao ideju da napusti Bajern na kraju ove sezone posle tačno decenije uspešnog rada otkako je nasledio Karla Hopfnera, ali je na nagovor počasnog predsednika Ulija Henesa i nekadašnjeg generalnog direktora Karl Hajnca Rumenigea, dvojice najuticajnijih ljudi u klubu, ipak promenio odluku i rešio da upliva u neistražene vode. Važi za jako pristupačnog i komunikativnog čoveka, navijači ga jako poštuju zbog svega što je uradio za klub, zbog čega je duže vreme bio smatran za jednog od vodećih kandidata za mesto generalnog direktora.

Izvesno je da će on imenovati Salihamidžićevog naslednika u narednom periodu. Novi sastanak Upravnog odbora zakazan je za 30. maj, pa će vrlo verovatno tada Kan i Salihamidžić biti razrešeni dužnosti, a Dresen stupiti na novu funkciju.

Ovakav rasplet u Bajernu mogao je da se nasluti. Već neko vreme spekuliše se o mogućnosti da pre svega nekadašnji vezista ode, pa sa njim i čuveni kapiten i golman, zbog loših poteza koje su vukli tokom njihovih mandata. Kan je na svojoj poziciji poslednje dve sezone, dok je popularni Braco godinu dana duže na funkciji sportskog direktora. Najviše se zakuvalo u danima kada je Julijan Nagelsman smenjen na opšte iznenađenje javnosti, a na njegovo mesto postavljen Tomas Tuhel.

Biće mnogo priče o svemu ovom narednih dana i sedmica, veliki se rezovi spremaju u Bajernu i vreme je za prve velike promene u novoj eri za klub!



tagovi

Oliver KanHasan SalihamidžićBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara