Foto: Reuters
Foto: Reuters

Titula sve dalje: Fener se brukao protiv fenjeraša (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 19:03

Užasna uvertira Kanarinaca za derbi sa Bešiktašom koji je na programu za nedelju dana

Krajem januara Fenerbahče je držao lidersku poziciju u Turskoj sa bodom više od Bešiktaša, a Istanbul je počeo da podrhtava. Stigao je Mesut Ozil kao jedno od najbombastičnijih pojačanja u istoriji turskog fudbala. Fenerovi navijači već ga videli kao delić šampionskog mozaika koji je nedostajao od poslednje titule u sezoni 2017/18. Međutim, od tada su Kanarinci odigrali devet utakmica, pet dobili, jednu odigrali nerešeno i upisali tri poraza zaključno sa večerašnjim od fenjeraša Genčlerbirligija - 1:2.

Ozil ne daje očekivani doprinos. Na šest nastupa, odnosno za oko 350 minuta na terenu nije se upisao ni u statističku kolonu za golove, niti načeo onu sa asistencijama. Međutim, teret poraza od ekipe kojoj je ovo bio prvi trijumf posle 11 uzastopnih mečeva (devet neuspeha, dva remija), ne može se natovariti na njegova leđa jer je propustio meč zbog povrede zgloba.

Izabrane vesti

Kada je Filip Novak u 35. minutu unovčio centaršut Hozea Sose, delovalo je da će se Fenerbahče primaći lideru Bešiktašu na dva gola zaostatka, bar dok crno-beli ne kompletiraju 29. kolo protiv Bašakšehira. Ovako, ukoliko Bešiktaš bude slavio protiv odlazećeg šampiona, Fener će kaskati osam bodova za prvom pozicijom. Kako već za nedelju sledi istanbulski derbi između pomenutih rivala, sa ovakvom formom i nivoom igre, Kanarinci bi mogli samo da se obrukaju, a Orlovi da potpuno eliminišu gradskog rivala iz šampionske trke.

Pet minuta nakon stečenog vođstva Serdar Aziz je vrlo loše reagovao braneći centaršut na prvoj stativi, pa je lopta nakon što ju je on nespretno zakačio završila u mreži istanbulskog velikana. Međutim, ekipa Erola Buluta ne igra sa identičnim samopouzdanjem iz prvog dela sezone, pa je umesto da povrati vođstvo, dozvolio rivalu preokret. Danas odlični Portugalac Danijel Kandejas je žabicom nacrtao loptu Aiteu, a fudbaler iz Toga ispostavilo se, doneo trijumf apsolutnom autsajderu.

Mogao je Pelkas u 84. minutu da donese utešni bod domaćima, ali se grčki internacionalac propisno obrukao prilikom otvorenog šuta sa nekih desetak metara. Treći minut nadoknade doneo je i stativu Kavečija, ali Feneru je izgleda bilo suđeno da izgubi.

Nešto više od deset minuta u igri je proveo i Srđan Spiridonović. Uspeo je bivši igrač Crvene zvezde da zatrese mrežu favorizovanog rivala, ali ga je sudija poništio zbog očiglednog ofsajda. Na osnovu svega što je Genčlerbirligi pokazao teško je poverovati da se radi o fenjerašu. Junačka partija gostiju iz Ankare koji se vraća u trku za opstanak sa pet bodova udaljenosti od sigurne zone.

TURSKA 1 – 30. KOLO

Petak

Bašakšehir - Bešiktaš 2:3 (0:1)

/Turuk 52, Ba 76 - Larin 42, Velinton 68, Žozef 84/

Subota

Sivas - Karagumruk 1:0 (1:0)

/Arslan 45+1/

Alanja - Antalija 4:0 (2:0)

/Babakar 28p, Pektemek 39, Bekiroglu 83, Gulselam 90+4/

Kajzeri - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Falkao 44, Onjekuru 81, 89/

Nedelja

Ankaragudžu - Geztepe 3:0 (1:0)

/Borven 28, 61, Čekiči 63/

Erzurum - Trabzon 0:0

Gazijantep - Denizli 2:0 (0:0)

/Diko 70, Demir 90+5/

Fenerbahče - Genčlerbirligi 1:2 (1:1)

/Novak 35 - Aziz 40AG, Ajite 63/

Ponedeljak

17.00: (2,60) Kasimpaša (3,20) Konja (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fenerbahčegenčlerbirligi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara