To je Luis Enrike: Nije zvao Tijaga Alkantaru, opet nikog iz Reala, debituje mu špic iz Brage

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 12:25

Izbor koji izaziva polemike u Španiji

Remi sa Grčkom, muka u Gruziji sve do pogotka Danija Olma u nadoknadi, čak je i protiv samozvanog Kosova bilo problema. Biće ih i u pripremi nastavka mundijalskih kvalifikacija ako je suditi na osnovu reakcija javnosti posle spiska reprezentacije Španije za septembarski reprezentatuivni ciklus.

Selektor Luis Enrike opet nije pozvao nijednog igrača Reala i to već postaje trend. Drugi put uzastopno niko se nije našao u izboru nekadašnjeg stratega Barselone, već se pominje teorija zavere protiv Kraljevskog kluba, s obzirom da su na preliminarnoj listi bili Naćo Fernandez i Lukas Vaskez, ali su uspeli.

Izabrane vesti

Još veće iznenađenje predstavlja izostanak Tijaga Alkantare. Centralni vezista je bio nezamenjiv dok je igrao za Bajern, ali otkako je Liverpulu kako da mu se status promenio. Da Luis Enrike nije baš poštovalac lika i dela Alkantare moglo se zaključiti tokom Prvenstva Evrope, nije počeo nijednu od šest utkamica, a skupio je samo 64 minuta. Poražavajuće!?

Jasno je da je u toku smena generacija u španskog fudbalu i da Enrike forsira neke mlađe snage. Stoga je jednima razumljivo, a drugima predstavlja veliko iznenađenje kako se među kandidatima za državni tim našao Abel Ruiz. U pitanju je 21-godišnji napadač Brage, koga je Barselona prošlog leta prosledila Portugalcima za 8.000.000 evra i kome će, ako zaigra, to biti debi za A selekciju, s obzirom da se prijateljski meč sa Litvanijom, kao generalna proba pred početak Prvenstva Evrope, ne može uzeti kao reper, na njemu su za najbolji sastav igrali mahom mladi reprezentativci.

U odnosu na EURO, na spisku nema Barseloninog Pedrija, koji je i dalje na odmoru posle iscrpljujuće sezone, zatim pomenutog Tijaga, pa Pau Toresa, Fabijana Ruiza, Danija Olma, Mikela Ojarzabala i Dijega Ljorentea. Neki od njih učestvovali su Olimpijskim igrama, pa im je potreban predah. Mada, učestvovali su i Unaj Simon, Karlos Soler, Mikel Merino i Erik Garsija, a i dalje su tu. Enrike definitivno ima mezimce.

Spisak reprezentacije Španije za mečeve sa Švedskom (2. septembra), Gruzija (5.9) i Kosovom (8.9).

Golmani: Unaj Simon (Bibao), David de Hea (Mančester junajted), Robert Sančez (Brajton);

Defanzivci: Đordi Alba (Barselona), Hose Gaja (Valensija), Cezar Aspilikueta (Čelsi), Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Erik Garsija (Barselona), Ejmerik Laport (Mančester Siti), Injigo Martinez (Bilbao), Raul Albiol (Viljareal);

Vezisti: Serhio Buskets (Barselona), Rodri (Mančester Siti), Koke (Atletiko Madrid), Mikel Merono (Sosijedad), Karlos Soler (Valensija), Brais Mendez (Selta);

Napadači: Pablo Fornals (Vest Hem), Pablo Sarabija (Pari Sen Žermen), Feran Tores (Mančester Siti), Adama Traore (Vulverhempton), Alvaro Morata (Juventus), Đerar Moreno (Viljareal) i Abel Ruiz (Braga).


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis EnrikeTijago AlkantaraKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara