To je Old Firm: Tresu se tribine, padaju reklame, Seltik Park u delirijumu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 15:28

Kelti prilično lako slavili protiv Glazgov Rendžersa – 2:1

To je Old Firm u svom punom sjaju! Možda kvalitet fudbala nije ni blizu prosečne utakmice u Premijer Ligi, ali sigurni smo da je utakmica na Seltik Parku bila događaj sa najviše emocija, radosti i tuge, na Ostrvu ovog dana. Na kraju je Seltik, kao u prethodnom meču savladao gradskog rivala, i učvrstio se na prvoj poziciji škotske Premijer Lige – 2:1.

Dok čitate ove redove sigurni smo da se tribine Seltik Parka i dalje tresu. Pravi zemljotres vladao je tokom 98 minuta bezkompromisne borbe. Morao je krcat stadion domaćih navijača i da drhti povremeno, jer je Rendžers povremeno bio i bolji rival. Ali znao je Brendar Rodžers kako da saečaka Policijace i gde da ih udara.

Izabrane vesti

Kao u 25. minutu. Tada je posle jednog kornera sa desne strane Abdulah Sima loše očistio loptu, ista je pala pravo na nogu Paula Bernanrda koji je zakucao u dalji ugao. Bio je to najemotivniji trenutak meča. Strelac vodećeg gola je poleteo ka delu tribina gde se nalaze najvatreniji navijači, koji su u opštoj euforiji završili na terenu. Padale su i tribine... Čist Old Firm.

Gestikulirao je i trener Kelta Brendon Rodžers, ali je mogao Seltik brzo da potone. Imao je Desers odličnu šansu vrlo brzo, ali je dozvolio da ga Mekgregor očisti u poslednjem trenutku.

Seltik je igrao mnogo direktniji fudbal od gradskog rivala. Dokaz za to je i pogodak večitog Rendžersovog dželata Kijaga Furuhašija. Kao i pre tri meseca Japanac je bio koban po Rendžers. Ponovo je sjajnim udarcem prevario Butlanda.

Još kada je Leon Balagun dobio crveni karton posle profesionalnog faula,delovalo je da će Glazogv Rendžers doživeti pravu katastrofu. Međutim, igrači Seltika postali su suviše ležerni u završnici. Rendžersovi nisu. Posebno kapiten Džejms Tavernije. Prvi put mu nije prošao slobodnjak... Ali je drugi bio remek delo. Iskosa sa 20 metara savršeno je isekao loptu, Har je imao na ruci, ali nije mogao da spreči veliku dramu.

Nisu imali snage navijači Seltika da gledaju inicijativu omraženog Rendžersa u poslednjim minutima meča.. Bilo je par puta gusto, ali je Seltik izdržao i učvrstio se na prvom mestu.


ŠKOTSKA 1 – 21. KOLO

Subota

Seltik - Glazgov Rendžers 2:1 (1:0)

/Bernardo 25, Furuhaši 47 - Tavrenije 88/

16.00: (1,92) Aberdin (3,45) Sent Miren (4,10)

16.00: (1,68) Harts (3,60) Ros Kaunti (5,50)

16.00: (1,85) Kilmarnok (3,50) Dandi (4,40)

16.00: (2,00) Madervel (3,40) Livingston (3,90)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

ŠkotskaGlazgov RendžersSeltikSeltik Park

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara