(© https://twitter.com/stokecity)
(© https://twitter.com/stokecity)

To je to: Nikola Jojić je igrač za Englesku! Mladost se oparila od još jednog sjajnog transfera

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 13:09

Mladi ofanzivac četiri godine u Stouku

Iz Dragačeva direktno u Englesku. Bez usputnih stanica, liga sklonih usavršavanju, odmah je Nikola Jojić opčinio Engleze i stigao u Stouk. Doskorašnji ofanzivac lučanske Mladosti je promovisan u članu Čempionšipa, sa kojim je potpisao ugovor do juna 2027.

Finansijski detalji transfera nisu saopšteni, međutim, još ranije je Sport klub preneo informaciju da će srpski klub inkasirati 1.400.000 evra.

Izabrane vesti

Stouk je predstavio Jojića kao izuzetno talentovanog ofanzivca, podsetivši da je u 45 utakmica na seniorskom nivou za Mladost učestvovao u 21 golu (deset pogodaka, 11 asistencija), što znači da maltene na svakom drugom meču uradi nešto korisno za ekipu. Od njega se očekuje da jednako uticajan bude i u sastavu Aleksa Nila.

Znam da ću, kao mlad igrač, imati priliku da pokažem kvalitet i nastaviti da se razvijam. Klub je pokazao veliko interesovanje i tokom pregovora predočio da razume moj stil i da će mi pomoći da se što brže prilagodim na zahteve Čempionšipa. Odlikuju me brzina, smisao za kombinatoriku sa saigračima i osećaj za završetak akcija. Radujem se što ću te kvalitete moći da pokažem navijačima Stouka“, pojasnio je Jojić koji će na poleđini dresa nositi broj 21.

Za samo godinu dana Mladost je prodala dvojicu fudbalera za ogroman novac, je je u isto tako milionskom iznosu Đorđe Gordić postao član Siti grupe, konglomerata koji ga je prosledio na pozajmicu belgijskom Lelemu. Jojić je zasad u Stouku, koji iz tri kola nove sezone ima šest bodova.

Nikola je talenat u nastajanju. Drago nam je što smo ga doveli, jer smo 12 meseci pratili kako se razvija. Osećali smo da je ovo pravi trneutak da pošaljemo ponudu da dovedemo Nikolu kako bi što pre mogao da počne proces prilagođavanja uoči, nadamo se, duge i uspešne karijere u klubu. Kad angažuješ mlade igrače, potrebno je da na tržištu reaguješ u odgovarajuće vreme, a da smo čekali još jedan prelazni rok, verujem da bi Jojić prešao u neki drugi tim u Evropi, jer je takvo interesovanje tokom leta. Nikola razume da imamo plan za njega, prva faza podrazumeva prilagođavanje novoj kulturi i fudbalskom okruženju. Imamo odlične stručnjake koje će Nikoli olakšati taj proces“, istakao je Riki Martin, tehnički direktor Stouka.


tagovi

StoukNikola JojićČempionšipLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara