Kris Smoling (©Reuters)
Kris Smoling (©Reuters)

To je to: Smoling se vraća na Olimpiko, prvo pozajmica, pa obavezna kupovina

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 12:30

Engleski reprezentativac dobio ono što je hteo

Nije mogao da se pomiri Kris Smoling sa idejom da neće moći da nastavi karijeru u Romi, pošto je uprava Vučice odlučila da ne aktivira otkupnu klauzulu vrednu 20.000.000 evra posle dobro odrađene sezone. Bio je, istina, klub iz Rima u nezgodnoj poziciji da se bavi transferima, pošto se taman završavala vlasnička era Džejmsa Palote koji je Romu prodao sunarodniku Danu Fridkinu.

Smoling nijednog trenutka nije krio koliko mu je žao što nije ostao u Rimu, jer ne samo što mu je prijalo vreme u Italiji i Večnom gradu, već je i karijeru uspeo da podigne iz pepela i zaigra kvalitetan fudbal. Međutim, Smoling će na kraju ipak dobiti ono što je hteo pošto su uprave Rome i Junajteda nadomak konačnog dogovora oko njegovog transfera nazad u Rim.

Izabrane vesti

Italijanski Skaj ipak naglašava da Roma neće odmah platiti 20.000.000 evra za Smolingov prelazak na Olimpiko, već da je dogovorena nova pozajmica, ali ovog puta uz obaveznu kupovinu na 12.000.000 evra. To znači da je Vučica dobila značajan popust u odnosu na ono što je trebalo da plati ovog leta, mada treba istaći da će u momentu kada bude definitivno postajao član Rome ipak ući u poslednju godinu ugovora, tako da se može reći da su obe strane dobro prošle u ovom poslu.

Smoling će potpisati trogodišnji ugovor pošto mu istekne pozajmica, tako da će u momentu kada se saradnja bude završila imati 34 godine. Engleski reprezentativac je prošle sezone prikupio 37 nastupa za Romu, uz po tri gola i asistencije kraj svog imena.

Roma je jedan veliki problem u odbrani rešila, sada ostaje da se reši i pitanje njegovog partnera. U igri je Nikola Maksimović, ali samo ako Roma i Napoli dogovore veliku trampu o kojoj se šuška poslednjih dana, a mada je realnija opcija Neuen Perez iz madridskog Atletika. Perez je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Famalikau, a procenjuje se da mu je vrednost negde oko 10.000.000 evra. 



tagovi

Kris SmolingLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara