Raul Ruidijaz (Reuters)
Raul Ruidijaz (Reuters)

To se ne uči, sa tim se rađa: Poput Ibre, krčka se gol sezone u MLS-u (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.07.21. | 05:26

Raul Ruidijaz postigao jedan od najlepših pogodaka karijere

Možda vam ime i prezime Raul Ruidijaz ne znače mnogo, ali verujte da je za pojmove MLS-a Peruanac krupna zverka. Nadavao se golova u ekipi Univerzitarija, sa istom praksom nastavio je i u Atletiko Moreliji pre nego što se otisnuo u eltini rang severnoameričkog fudbala.

Od 2018. godine nosi dres Sijetl, gazi četvrtu sezonu sa Saundersima, a svake je dosegao dvocifreni golgeterski učinak. Odakle takva konstantnost, odnosno potvrdu o osećaju za gol dao je i ovog jutra protiv Ostina (0:1). Ono što nekome ne bi palo na pamet da može sa te razdaljive, Ruidijaz je u deliću sekunde pretvorio u gol.

Izabrane vesti

Potez zbog kojeg je zaslužio da napravimo poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je na sličan način svojevremeno postigao debitantski gol za Los Anđeles Galaksi. To se ne uči, sa tim se rađa.

Spektakularnim golom Rudijaz je osigurao Sijetlu prvo mesto na Zapadu i nakon ove runde. Predstavićemo i zavidne brojke koje ga krase čitavim tokom karijere. Za šest različitih klubova Peruanac je odigrao ukupno 381 meč, postigao 185 i namestio 43 gola.

Nije ni čudo što u 30. godini života, sa tržišnom vrednošću od 8.000.000 evra, spada među deset najvrednijih fudbalera MLS-a.


tagovi

MLSgolčinagolčina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara