Anhelinjo (© Reuters)
Anhelinjo (© Reuters)

To su te bubice: Anhelinjo opet iznervirao Nagelsmana, ne igra u finalu kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 20:31

Drugi incident levog beka Lajpciga ovog proleća

Krenuo je RB Lajpcig za Berlin bez jednog od najboljih fudbalera. Španac Anhelinjo neće igrati u finalu Kupa Nemačke protiv Borusije iz Dortmuda pošto je iznervirao trenera Julijana Nagelsmana.

Šef stručnog štaba Bikova bio je nezadovoljan izdanjem Anhelinja minule subote u prvenstvenom duelu sa Milionerima na Vestfalenu, što mu je u direktnoj komunikaciji predočio već u nedelju. Očekivao je pozitivnu reakciju nekadašnjeg člana Mančester Sitija, ali kad je video kako se ovaj ponaša rešio je da ga – precrta.

Izabrane vesti

Prema pisanju Bilda, Anhelinjo je smatrao da nije odgovoran za poraz (2:3), pa je na naredna dva treninga bio bezvoljan, ponašao se tvrdoglavo, terao po svom, ne maraći za tim. Taj stav izbacio je iz takta mladog stručnjaka koji nije imao kud osim da mu saopšti da neće igrati meč u kome klub iz Donje Saksonije ima šansu da osvoji prvi trofej u istoriji.

Anhelinjo ne putuje s nama. Ne bih da ulazim u konkretne razloge, mogu samo da kažem da neće igrati finale“, pojasnio je Nagelsman da u čevrtak neće računati na strelca osam i asistenta za čak 11 golova Lajpciga ove sezone.

Finale Kupa Nemačke, četvrtak, 20.45: (2,70) RB Lajpcig (3,25) Borusija Dortmund (2,65)

Veliki je to udarac za ambicije Lajpciga, međutim, ništa iznenađujuće kad je 24-godišnji Španac u pitanju. Pred kraj februara takođe je ušao u klinč sa Nagelsmanom, posle tvrdnji kluba da će zbog povrede propustiti duel sa Borusijom iz Menhengladbaha, da bi sam igrač posredstvom Tvitera demantovao da nije fit, zbog čega je morao na „ribanje“.

Bubice, šta drugo.


tagovi

AnhelinjoKup NemačkeJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara