""
""

To su te glave - Tavamba i Ožegović doneli proleće u Humsku

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.17. | 22:48

Crno-beli tukli Jang Bojs (2:1) i obezbedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope...

Partizan je dočekao proleće u Evropi, prvi put od 2005. godine! Crno-beli su u Humskoj pobedili Jang Bojs sa 2:1 i kolo pre kraja osigurali jedno od prva dva mesta u B grupi. Večeras je napadački tandem Partizana Leandre Tavamba - Ognjen Ožegović u maniru slavnih Dolčea i Gabane kreirao crno-belo evropsko odelo za prolećnu kolekciju 2018. godine.

Izabrane vesti

Zaslužio je Partizan ovaj uspeh prema igri prikazanoj po hladnom vremenu u Humskoj, mada je bilo i te kako momenata kada su drhtala srca navijača Partizana. A ispostaviće se da je gol odluke postignut u 53. minutu posle sjajne akcije Jankovića, Tavambe i Pantića koju je Ožegović pretvorio gol i time pokazao da jeste pravo pojačanje za Partizan.

Naravno, kakav bi to trijumf crno-belih bio bez ogromnog doprinosa Vladimira Stojkovića. Kada je u poslednjih 20 minuta ostalim igračima Partizana ponestalo snage, iskusni čuvar mreže je u tri navrata majstorski intervenisao kod šuteva Ngamelua, odnosno Oroa i uneo sigurnost.
Inače, Partizan je dobar deo drugog poluvremena kontrolisao situaciju, a gosti su napali tek kada je vrag već odneo šalu. Ipak, imao je i Tavamba šansu u 76. minutu da otkloni sve dileme, ali je posle dobrog driblinga upropastio zicer. Odbrana Partizana ovaj put je izdržala, Đukić je uveo i trećeg štopera - Bojana Ostojića, na pet minuta pre kraja, pa je taj bunker bio, ispostaviće se, dobitna kombinacija.

Kao da je to postalo pravilo sa Partizanom u Evropi ove sezone. Dobar početak i gol, a onda povlačenje na svoju polovinu i prepuštanje igre i inicijative protivniku. Imali su crno-beli momentum koji je trajao tih 15, 20 minuta. I upravo u tom periodu je i pao vodeći gol. Prvu pravu priliku na utakmici Partizan je pretvorio pogodak. Lepa "kifla" Marka Jankovića iz slobodnjaka sa leve strane pala je pravo na glavu Tavambi koji se samo poklonio za delirijum na tribinama stadiona u Humskoj. I tu je otprilike, Partizan stao. Kao da je bilo dovoljno jednom zatresti mrežu Jang Bojsa i lagano se zavaliti u fotelju čekajući da istekne preostalo vreme do kraja utakmice.

A takav ležeran stav se skupo plaća u Evropi i samo je pitanje koliko je potrebno crno-belima takvih situacija ove sezone da bi konačno izvukli pouku. Gosti iz Švajcarske do izjednačenja su došli bez prave šanse, ali su prethodno ozbiljno pritisli Partizan koji je muku mučio da prenese loptu na protivničku polovinu. Strelac izjednačujućeg gola za Jang Bojse bio je Nikolas Ngamelu u 25. minutu, kada se dobro snašao u gužvi posle kornera...

U poslednjim minutima drama kakva se ne viđa često u Humskoj. Prštalo jre na sve strane, zujalo oko Stojkovićeve glave, ali mreža je ostala mirna. 

Uskoro će decembar, a u Humskoj dah proleća donosi osmehe na lica...

PARTIZAN - JANG BOJS 2:1
/Tavamba 12, Ožegović 53 - Ngamelu 25/

Beograd. Stadion Partizana. 
Gledalaca: oko 18.000.
Sudija: Tomaš Bognar (Mađarska)

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić - Everton, Jevtović - Janković, Tavamba (od 88. Ostojić), Pantić (od 81. Ilić) - Ožegović (0d 79. Radin). 

Jang Bojs (4-4-2): Fon Balmos - Mbabu, Nuhu, Vutrih (od 84. Fasnaht), Benito - Ngamaleu, So, Ebišer, Sulejmani - Asale, Nsame (od 66. Oro). 

PIŠE: Marko PROTIĆ

(foto: Starsport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLiga EvropeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara