Pogodak Konatea (© Reuters)
Pogodak Konatea (© Reuters)

To su ti bekovi, to su te glave, to su ta pojačanja: Liverpul zagrmeo, stišao se, pa pokorio Lisabon (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.04.22. | 22:52

Benfika samo zapretila Crvenima koji su jednom nogom već u polufinalu Lige šampiona – 3:1

Jednom nasrtljivcu su se oduprli, drugom zamalo. Svela je Benfika ofanzivni potencijal Ajaksa na minimum, ograničila ga na mali broju pokušaja i kroz Amsterdam se ušunjala u četvrtfinale Lige šampiona, međutim, Liverpul je u napadačkom smislu za koplje iznad Holanđana i bar dva u odnosu na Portugalce, pa je već u Lisabonu zakoračio ka statusu jednog od četiri najbolja tima ovosezonskog izdanja Lige šampiona.

Sijao je sastav sa Enfilda 45 mnuta u blještavilu Luža kao što svetle zubi Jirgena Klopa kad Nemac razuče osmeh. Na kraju ogroman, usled impresivne igre u prvom delu i ohrabrujućeg rezultata pred revanš 13. aprila na Ostrvu.

Izabrane vesti

Liverpul je dobio 3:1 i deluje bliži polufinalu zbog načina na koji je delovao na početku meča, Benfika je nagovestila da može ravnopravno da se nosi i ako se zna kako je došla dovde ne bi niko smeo da je otpiše bez obzira što mnogima pogled na semafor sugeriše da je gotovo.

Razlog za zadovoljstvo navijača Redsa je u saznanju što poseduje individualni kvalitet dovoljan da prelomi bilo koji susret. Ovaj u Portugalu usmeren je na njihovu vodenicu zahvaljujući ponajviše bekovima. Kao sijamski bliznaci deluju Endi Robertson i Trent Aleksandar Arnold, srasli su jedan za drugog, rade iste stvari ceo život, koriste trkačke sposobnosti i centriraju i još se nije našao tim sposoban da ih zaustavi. Od njihovih ubačaja Liverpul je progledao na Lužu. Najpre je levi bek iz kornera centrirao na glavu Ibrahima Konatea za inicijalnu, nešto kasnije desni dijagonalom spustio loptu Luisu Dijazu, a ovaj prosledio Sadiju Maneu za udvostručenu prednost.

Koliko su njihove lopte bile precizne, toliko je igra glavom bila svrishodna. Letošnji novajlija iz Lajpciga je poentirao, zimski potpisnik iz Porta na sličan način namestio zicer Senegalcu, da bi se pred kraj i sam upisao u listu strelaca i umirio publiku na Lužu, inspirisanu povratkom u život Benfike u režiji sjajnog Darvna Nunjeza.

Ispalo je na kraju da su pojačanja dovedena u pretohodna dva prelazna roka usmerila Liverpul ka pobedi... Osim njih, Crveni (ovoga puta u žutim dresovima) imali su posed, stil, eleganciju, šanse, ritam i delovalo je da neće biti probema, jer su Salah, Keita, Mane maltretirali odbranu domaćina i delovalo je da se Benfiki sprema katastrofa. Šest velikih prilika imali su gosti mimo golova, a što je bilo „samo“ 2:0 zaslužan je mahom Vlahodimos Odiseas, pošto je čuvao svoj tim.


Izabranici Nelsona Verisima su se presabrali u pauzi, na fantastičan način otvorili nastavak meč, tako što je Darivn Nunjez postigao gol i protiv četvrtog nekadašnjeg prvaka Evrope na koga se namerio u aktuelnhom ciklusu i „zapalio“ publiku na tribinama Luža odmah po povratku na teren. U tim trenucima Portugalci su bili bolji, stekli su prevlast na sredini, stvarali situacije, a najbolju šansu za izjednačenje propustio Rafa Silva, uz napomenu da su žestoko protestovali što sudija Hi Manzano nije pokazao na belu tačku pošto je Virdžil van Dajk vukao za dres Nunjeza.


Da je tu Benfika dobila šansu da puca penal ko zna šta bi bilo. Ovako je Klop promenio čak trojicu igrača (umesto Salaha, Manea i Tijaga ušli Henderson, Žota i Firmino) i nervirao se sve dok Dijaz iz prvog šuta u okvir gola u drugom poluvremenu nije još jednom savladao grčkog golmana i posle velikog propusta Otamendija razljutio (opet) publiku u Lisabonu, jer joj se zamerio kao član Porta. I (verovatno) rešio pitanje polufinaliste.


ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA (PRVA UTAKMICA)

BENFIKA - LIVERPUL 1:3

/Nunjez 49 - Konate 18, Mane 34, Dijaz 88/

Stadion: Luž, Lisabon

Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

Žuti kartoni: Tarabt (Benfika), Tijago (Liverpul)

BENFIKA (4-4-2): Vlahodimos - Žilberto, Otamendi, Vertongen, Grimaldo - Rafa, Vajgl, Tarabt (od 70. Meite), Everton (od 82. Jaremčuk) - Ramos (od 86. Mario), Nunjez.

LIVERPUL (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold (od 89. Gomez), Konate, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Keita (od 89. Milner), Tijago (od 61. Henderson) - Salah (od 61. Žota), Mane (od 61. Firmino), Dijaz.


tagovi

BenfikaLiverpulIbrahima KonateLuis DijazDarvin NunjezJirgen KlopSadio Mane

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara