Hari Tofolo (Reuters)
Hari Tofolo (Reuters)

Tofolo kao Ajvan Toni: Notingemov defanzivac suspendovan zbog klađenja

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.09.23. | 06:43

Fudbalski savez Engleske kaznio još jednog premijerligaškog igrača

Taman kada je bio u životnoj formi Ajvan Toni zaradio je zabranu igranja zbog kršenja pravila FA vezanih za klađenje u engleskom fudbalu. Iz istog razloga isključen je iz premijerligaškog karavana i levi bek Notingem Foresta Hari Tofolo. Biviši mladi reprezentativac Engleske biće odvojen s terena pet meseci, jer je priznao da je prekršio pomenute propise u čak 375 navrata između 2014. i 2017. godine. Tofolov novčanik biće lakši za 21.000 funti (oko 27.000 evra).

Izabrane vesti


Prošao je 28-godišnji odbrambeni igrač Šumara nešto bolje od Tonija, koji je suspendovan na osam meseci i van terena je od maja ove godine, a povratak na teren očekuje ga početkom 2024. Ono što bi moglo dodatno da olakša Tofolovu kaznu jeste potencijalno dijagnostikovanje zavisnosti od kockanja. Interesantno, u slučaju da se ustanovi da igrač ima problem te vrste, to mu se računa kao olakšavajuća okolnost na suđenju, i da nije toga Ajvan Toni bi van terena bio bar duplo duže.

Pravila FA kažu da se " igrač neće kladiti, bilo direktno ili indirektno, niti davati uputstva, izazivati ili podstrekivati bilo koju osobu na klađenje na utakmice ili takmičenja pod okriljem Premijer lige, EFL i FA".



tagovi

Notingem ForestPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara