Toliko je pametnih da ja nisam potreban

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.19. | 21:32

„Neka mi jedan od vas kaže da li je jedan čovek koji je napadao igrače i trenera nešto konkretno rekao“, komentar je Željka Obradovića na učinak naše reprezentacije ovog leta

Odavno obraćanje jednog evroligaškog trenera u Beogradu nije privuklo toliko pažnje kao kazivanje Željka Obradovića posle gostovanja Fenerbahčea u Štark areni. Na koncu dugo razgovora sa predstavnicima medija, kultni strateg je zamoljen da oceni učinak naših reprezentativnih selekcija tokom leta.

Nismo se proslavili: mlađe kategorije su potonule, dok je A tim na Mundobasketu u Kini zauzeo „samo“ peto mesto, što je ocenjeno kao neuspeh.

Izabrane vesti

A kako u Srbiji vazda vladaju teorije zavare krenule su odmah priče o tome šta se dešavalo na turniru u Aziji, što je posebno zasmetalo Obradoviću. I ne samo to, već i nedostatak iskrene, temljene, stručne analize onih koji su spočitavali učinak Aleksandra Đorđevića i njegovih izabranika.
Imali ste toliko pametnih ljudi ovde, komentara, tako da vam još jedan nije potreban“, već u startu je bilo jasno da Žocu smeta što se učinak reprezentacije posmatra kroz negativnu prizmu.

Naravno, nije bilo kao u njegovo vreme, kad smo se primera radi 1998. okitili zlatnom medaljom u Grčkoj, ali nije ni za potcenjivanje ono što je Sale Đorđević uradio u selektorskom mandatu.
Neka mi jedan od vas kaže da li je jedan čovek koji je napadao igrače i trenera, da li je nešto konkretno rekao? Sem onoga da li je bio neki problem među nima? Hvala Đorđeviću koji je pet godina radio kao selektor, kao i svim igračima koji su dali sve od sebe. To su najabolji igrači koje imamo, uveren da će ostvariti dobar rezultat u kvalifikacijama za Olimpijske igre“, optimista je jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji košarke.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara