Korentan Toliso (©Reuters)
Korentan Toliso (©Reuters)

Toliso vaga - klupa u Bajernu, iskustvo u Realu ili povratak kući

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 18:20

Francuz je na prekretnici...

Vezista Bajerna Korentan Toliso (27) dobio je još jednog udvarača. Posle Real Madrida u trku za iskusnog Francuza uključio se njegov bivši klub Lion.

Izabrane vesti

"Razgovarali smo sa Korentanom", nije krio sportski direktor tog kluba Vensan Ponso. "Uskoro bi to mogao da postane trend... Vraćanje naših bivših igrača kojima ističu ugovori. Svaku priliku koja nam se ukaže moramo da iskoristimo".

Lion, izvesno je, finansijski ne može da parira ponudama Bajerna ili Reala, ali Toliso je u godina kada mu je najvažnije mesto u startnih, o čemu je već govorio. Usled brojnih povreda i zaraženih igrača Julijan Nagelsman dao mu je šansu u prva tri meča drugoog dela sezone, ovaj se pokazao veoma dobro i sada u Minhenu ozbiljno razmišljaju da mu ponude nastavak saradnje. Ono što muči Francuza jeste činjenica da su Kimih i Gorecka nedodirljivi u srcu terena. Dakle, on bi bio alternativa, mnogo češće na klupi nego na terenu.

U Bajernu trenutno vagaju. Svesni su da bi traganje za zamenom bilo mnogo skuplje od novog ugovora za Tolisoa, ali isto tako ih brine njegova prošlost puna mišićnih povreda koje su ga često izbacivale iz ritma.

Kada je interesovanje Reala u pitanju o tome je nedavno pisala madridska Marka. Na klupi Kraljevića je Karlo Ančeloti koji veoma ceni Tolisove kvalitete, a i trenirao ga je već dok je radio u Bavarskoj. Na Bernabeu je i David Alaba, njegov bivši saigrač...

Ukoliko bi odlučio da napusti klub na leto Korentan Toliso bio bi peti igrač u godinu dana koji odlazi bez obeštećenja iz Bajerna. Posle Alabe, Havija Martineza, Zilea i Boatenga. Ne računajući Austrijanca koji je u klubu od malih nogu, na dovođenje preostale četvorice Bavarci su potrošili 115.000.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Korentan Toliso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara