Tomane skratio Zvezdine muke u Subotici, sjajni Spartak ostao bez dragocenog boda

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.19. | 21:49

Uzbudljiv okršaj na Gradskom stadionu i opomena za srpskog šampiona pred gostovanje u Bernu - 2:3

Crvena zvezda je na maksimali posle četiri odigrane utakmice u Linglong Superligi, ali je do večerašnjih bodova stigla teškom mukom, zahvaljujući premijernom golu Tomenea u dresu srpskog šampiona. Igrači Spartaka će imati mnogo razloga da žale nakon večerašnjeg meča, jer su posle svega prikazanog zaslužili da dođu do jednog boda - 2:3 (1:1).

Vladan Milojević je ponovo pošteno promešao postavu, ali je ipak uspeo da dođe do željenog cilja, iako je mu u ovoj sezoni nije bilo teže u domaćem prvenstvu. Crveno-beli su imali dosta muka u defanzivi, ekipa Vladimira Gaćinovića je vodila ranim golom Tufegdžića, posle čega su rezultat preokrenuli Vulić i Simić, a meč u dramatičnu završnicu u 80. minutu uveo Dunđerski. Ipak, gosti su uspeli da naprave novi pristisak i golom portugalskog napadača, nakon centaršuta Gajića, stignu do novog slavlja.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Crvene zvezde je pored Tomanea u navalu od početka utakmiuce gurnuo i Nemanju Krstovića, koji se našao na desnom boku, dok je na suprotnom boku bio Jevtović. U ulozi Marka Marina, bio je Simić, koji se dosta trudio, ali i imao poteškoća na mestu u timu koje mu nije primarno. Ipak, dobro se snašao u situaciji iz 49. minuta, kada je iz drugog plana iskoristio dobro dodavanje Tomanea.


SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 79 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 85/

Gradski stadion u Subotici
Kapacitet: 13.000
Sudija: Novak Simović

Spartak (4-2-3-1): Ostojić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (od 83. Ivančević) - Jočić, Marčić - Mladenović, Tufegdžić, Denković - Šormaz
Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (od 46. Žander) - Petrović (od 76. Ivanić), Vulić - Krstović (od 55. Vukanović), Simić, Jevtović - Tomane.


Gosti su tokom utakmice u previše navrata sebi dozvolili ono što je po Milojevićevim postulatima nedopustivo, a to je pad koncentracije. Subotičani su to iskoristili u dva navrata, a mogli su u još nekoliko navrata, posebno u drugom poluvremenu kada su u ozbiljnim prilikama bili Šormaz, Tekijaški i Tufegdžić. Zvezdina odbrana je imala dosta muka sa navalom domaćina u drugih 45 minuta. U štoperskom tandemu su se našli Milunović i Pankov, a na bokovima Gajić i Rodić. Levi bek crveno-belih ponovo je imao snage samo za jedno poluvreme, posle čega je ušao Žander. To je značajno utanjilo kvalitet defanzivne linije crveno-belih, a još više izlazak Njegoša Petrovića zbog povrede u 75. minutu, što su domaći igrači iskoristili da dodatno pritisnu favorizovanog protivnika.

Ono što bi moglo da obraduje Milojevića jeste još jedna kvalitetna parija Miloša Vulića, koji je u prvih 45 minuta dobro komandovao veznim redom, a u 37. minutu postigao još jedan efektan pogodak. Bio je to snažan udarac sa 17-18 metara, koji Miloš Ostojić nije imao rešenje. Ipak, i sam Vulić se tokom drugog poluvremena uklopio u sivilo ostatka ekipe.

Stručni štab Crvene zvezde se odlučio da odmori veliki broj igrača koji su izneli ogroman teret meča u Kopenhagenu. Tako su van protokola ostali oni najumorniji Boaći, Marin, Jovančić, Gobeljić i Kanjas, dok su se na klupi za rezervne igrače našli Degenek, Ivanić i Vukanović. Utakmica u Bernu igra se u sredu od 21 čas.

LINGLONG SUPERLIGA - 5. KOLO:

Petak
Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić 12pen, Nišić 27 - Petković 10/

Subota
Inđija - Radnik 2:1 (1:1)
/Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16/

Čukarički - Proleter 2:1 (1:0)
/Docić 10pen, Šapić 68 - Pejić 73/

Mladost - Radnički Niš 1:1 (1:1)
/Radivojević 17 - Mihajlović 26/

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 80 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 85/ 

Nedelja
20.00: (1,20) Partizan (5,80) Rad (13,0)
20.00: (2,30) Mačva (2,95) Napredak (3,25)
20.00: (1,50) Vojvodina (3,90) TSK (6,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara