Tomane „tera“ Boaćija u inostranstvo – u igri je 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 09:25

Na Marakani početkom sedmice očekuju ponudu jednog velikog evropskog kluba

Crvena zvezda bi novu sezonu, ili mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, mogla da počne sa potpuno novim napadačkim opcija, u kojima će jedino staro lice biti Milan Pavkov. Portugalci su u nedelju veče lansirali vest da se centarfor Tondele Tomane dogovorio sa srpskim prvakom, da će će portugalski klub na ime obeštećenja inkasirati 800.000 evra.

Saznanja MOZZART Sporta kažu da bi transfer Tomanea trebalo da se završi početkom naredne sedmice, a da bi u tom slučaju vrlo brzo u inostranstvo mogao da krene Ričmond Boaći. Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je izričit u stavu da uprava ne dovodi novog centarfora, dok su pod profesionalnim ugovorom na Marakani Ričmond Boaći i Milan Pavkov. Njih dvojica je trebalo da se bore za jedno mesto u špicu, a dolazak novog napadača (Krstović je planiran kao ispomoć) stvorio bi preveliku gužvu i nezdravu konkurenciju.

Izabrane vesti

Dogovoreno: Zvezda plaća Tomanea u tri rate, Tondeli 50 posto, Gimaraešu 40, Aruki 10

 Vest da je Tomane blizu Crvene zvezde jasno pokazuje da bi jedan od napadača mogao put inostranstva. Zvanične ponude na stolu nema, ali prema našim saznanjima taj status trebalo bi da se promeni možda već sutra. Odnosno da jedan veliki evropski klub za Ričmonda Boaćija pošalje ponudu tešku 4.000.000 evra.

Dakle, na Marakani ponovo čekaju papir – kao u slučaju Dejana Joveljića – ali posrednici su im poručili da nemaju razloga za brigu, odnosno da će zvanična ponuda za Boaćija vrlo brzo stići.

Potencijali reprezentativac Gane je imao vrlo problematičnu sezonu. Istina, postigao je 13 golova u 18 zvaničnih mečeva. Međutim, kuburio je sa brojnim povredama i ostao bez učinka u velikim mečevima. Njegov izostanak lansirao je u orbitu Milana Pavkova, snažni napadač nametnuo se kao jedan od ključnih igrača. I trebalo bi da sa Tomaneom čini napadački potencijal u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Iako je propustio ozbiljan deo sezone tržišna vrednost Boaćija je i dalje velika. Ne kao kada je prvi put odlazioiz Crvene zvezde, ali snažni Afrikanac će, vrlo verovatno, ponovo crveno-bele dovesti do finansijske pozitive. On je sa srpskim šampionom 31. avgusta prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Plaćen je Đangsuu 2,5 miliona evra. Prethodno je prodat za 5,5 miliona evra.

Tomane je sasvim drugačiji tip napadača od Boaćija i Pavkova. Odlikuje ga brzina, što može da bude adut crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara