Tomijasu za najskuplji prelazni rok u istoriji Arsenala: Japanski univerzalac podigao ceh na 170.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 00:13

Doskorašnji defanzivac Bolonje stavio paraf na četvorogodišnji ugovor sa londonskim klubom

U minut do 12 na Emirate je stiglo i šesto letošnje pojačanje. Arsenal je u toku dana intenzivirao pregovore sa Bolonjom i u samom finišu prelaznog roka uspeo da završi papirologiju potrebnu za ozvaničenje transfera Takehira Tomijasua.

Izabrane vesti

— Arsenal (@Arsenal) August 31, 2021

Japanac je stigao u severni deo Londona, žvrljnuo četvorogodišnji ugovor i ovogodišnji prelazni rok Tobdžija učinio istorijskim. Naime, sa 23.000.000 evra (18.000.000 fiksno+5.000.000 bonusi), Arsenalov ceh za ovo leto podigao se na rekordnih 170.000.000 evra, podigavši lestvicu za deset miliona više od onog od pre dve godine, do pre nekoliko minuta najskupljeg, kada su na Emirate stigli Nikolas Pepe, Vilijam Saliba, Kiran Tirni, Pablo Mari, David Luiz i Gabrijel Martineli…

Razlog zbog kojeg je Tomijasu stigao tek uoči zatvaranja pijace je taj što je Arsenal morao da se reši nekoga od svojih igrača. Evertonovu ponudu za Ejnslija Mejtrald-Najlsa procenili su kao nedovoljno dobru, ali je na sreću japanskog defanzivca Ektor Beljerin pristao na značajno smanjenje plate i preselio se na pozajmicu u Betis, otvorivši tako mesto doskorašnjem univerzalcu Siniše Mihajlovića.

Tomijasu je polvalentan defanzivac, po vokaciji štoper, ali sposoban da odigra i na poziciji desnog beka. Za Japanca je do nedavno zainteresovan bio i Totenhem, raspitivao se u Bolonji za njegovo zdravlje, ali se okrenuo Emersonu Rojalu i gradskom rivalu oslobodio put do Tomijasua.



tagovi

Takehiro TomijasuArsenalletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara