Sivić (© MN Press)
Sivić (© MN Press)

Tomislav Sivić pred povratkom u Mađarsku: Zovu ga iz Druge lige

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 18:07

I to umesto još jednog Srbina

Samo desetak dana pošto je podneo ostavku na poziciju šefa stručnog štaba Radničkog, mogao bi Tomislav Sivić da dobije novi posao. Da se vrati u sredinu koja ga posebno ceni. Doskorašnji trener niškog superligaša glavni je kandidat da sedne na klupu Diošđera.

Tamo bi zamenio još jednog Srbina. Razočaravajući rezultati s početka sezone koštali su angažmana Dragana Vukmira. U prvih pet kola Druge lige, predvođen nekadašnjim fudbalerom Ferencvaroša, MTK i Honveda, Diošđer je osvojio samo šest bodova, nalazi se na 13. mestu na tabeli, što je rezultiralo rastankom, neposredno posle poraza od Pakšija (3:4).

Izabrane vesti

Dodatni razlog za nezadovoljstvo u Diošđeru tiče se činjenice da je Vukmir preuzeo ekipu početkom aprila kad je bila na drugoj poziciji, odakle se napreduje u elitni rang, ali je dozvolila da je u završnici prethodnog ciklusa pretenke Kečkemet, a kad se na na to nadoveže neubedljiv početak nove sezone razlaz se nametnuo kao opcija.

Čelnici Diošđera pikirali su zamenu u liku Tomislava Sivića. Razlog je jednostavan: 55-godišnji stručnjak iz Subotice radio je u četiri mađarska kluba, sa Kečkemetom je pobedio u drugoligaškoj konkurenciji 2008. i uveo ga u Prvu ligu, sa istim klubom osovjio Kup Mađarske 2011, radio je u Pakšiju i Mezokovešdu, a u slučaju da preuzme Diošđer bio bi mu to drugi mandat u klubu s kojim je 2014. bio pobednik Liga kupa.

U inostranstvu je Sivić još radio na Farskim Ostrvima i na Islandu, u otadžbini je predvodio Smederevo, Voždovac, Spartak, Hajduk, Novi Pazar i niški Radnički, a bio je i selektor mlade reprezentacije, u tri mandata.


tagovi

DiošđerTomislav SivićMađarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara