Tomović (levo) u vazdušnom duelu sa Svjatčenkom (©AFP)
Tomović (levo) u vazdušnom duelu sa Svjatčenkom (©AFP)

Tomović: Moramo da iskoristimo turbulencije u Partizanu i pokušamo da već na Kipru rešimo sve

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.07.22. | 09:42

Iskusni srpski defanzivac svestan šta njegov AEK očekuje u dvomeču sa crno-belima

Dve utakmice u kojima je AEK parirao favorizovanom Midtjilandu bile su dovoljne da šampion Kipra na prvom koraku premijernih kvalifikacija za Ligu šampiona izbori produžetke, a potom i jedanaesterce, ipak, na penal ruletu sreća je klubu iz Larnake okrenula leđa i tako ga poslala na Partizan. Uzalud se ispostavila i odbrana Pirića pri šutu Kabe u petoj seriji kojom je neutralisan promašaj Altmana odnosno prečka koju je pogodio, jer je već iz sledećeg jedanaesterca Gustavo pogodio stativu. Dva promašaja sa bele tačke ispoistavila su se kao luksuz koji Danci nisu dozvolili rivalu te je AEK automatski zakazao duele sa crno-belima - prvi, 4. avgusta u Larnaki, i revanš nedelju dana kasnije u Beogradu.

Dvomeč AEK-a i Partizana u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope predstavljaće ujedno i direktan duel za jesen na međunarodnoj sceni s obzirom da će pobednik automatski osigurati mesto makar u grupnoj fazi Lige konferencije, a između dva međunarodna izazova u razgovoru za Mozzart Sport utiske je sumirao jedan od lidera kiparskog tima, iskusni defanzivac Nenad Tomović.

Izabrane vesti

"Bilo je teško svariti prethodnu utakmicu. Vraćaju se situacije, premotava film i kada se celokupan utisak svede smatram da smo više zaslužili da prođemo nego Midtjiland. Penali su rulet na kojem se nikada ne zna, jedan promašaj, stativa, prečka, dovoljno je da ispadneš iz takmičenja. Sve u svemu, možemo da budemo ponosni s obzirom ne to da smo prvi put u istoriji izašli na tako veliko takmičenje. Nismo uspeli, ali sam siguran da svi navijači AEK-a mogu da budu ponosni na nas", rekao je srpski defanzivac.

Sreda i četvrtak predviđeni su za odmor u rasporedu Kiprana, a potom će se Tomović i saigrači okrenuti crno-belima.

"Imali smo dva slobodna dana i još nismo bili u klubu te ne znam kakvo je generalno raspoloženje i kakva su gledišta pred dvomeč sa Partizanom. Moj utisak je da će biti težak duel, bez obzira što su crno-beli u određenoj krizi. Partizan je blagi favorit, ali sam siguran da i mi imamo šanse. Potrudićemo se da prođemo dalje. Prednost crno-belih je iskustvo u evropskim utakmicama što nama kao klubu nedostaje, iako imamo veoma iskusne pojedince i većina je igrala na ozbiljnijem nivou. Ipak, kao klubu nam nedostaju ovakve utakmice što se videlo i u utakmici sa Mitjilandom. Naše prednosti su turbulencije kroz koje prolazi Partizan, poremećeni su na tom polju što moramo da iskoristimo i s obzirom na to da smo u prvoj utakmici daomaćin da možda već u tom susretu rešimo sve".

Tomović u duelu sa Drejerom (©AFP)Tomović u duelu sa Drejerom (©AFP)

Dva vezana remija kluba iz Humske u Mozzart Bet Superligi uticala su da na površinu izađe niz problema srpskog vicešampiona, a epilog je između ostalog i podnošenje ostavke Ivice Ilieva na mesto sportskog direktora.

"Trenutno je loše stanje u Partizanu, ali to je generalno u našem fudbalu uvek tako, čim ne kreneš dobro, čim nemaš rezultate, odmah se udara po upravi, treneru, stručnom štabu... Nama takve okolnosti mogu samo da idu u prilog. Gledamo da iskoristimo trenutnu atmosferu i ostvarimo što bolji rezultat, mada u fudbalu jedna sitnica može da promeni sve, te možda i njima čitava situacija bude dodatni motiv da preokrenu sve na bolje i da od utakmice sa nama naprave zaokret. Gledaćemo da atmosferu koja je po svemu sudeći narušena iskoristimo na najbolji mogući način".

Dvomeč sa Partizanom biće prilika da se nekadašnji član Rada, Crvene zvezde, i brojnih timova u Italiji vrati u rodnu zemlju i gostuje u Humskoj prvi put od 2009. godine. Takođe, susret sa crno-belima predstavljaće šansu da popravi lični učinak protiv kluba sa kojim iz četiri duela ima po dva remija i poraza.

"Naša skauting služba će odraditi odličan posao i pripremiti utakmicu kako treba. Moderna tehnologija je svima dostupna i sve vezano za rivala je moguće naći na internetu. Pričao sam da ne bih voleo da igram protiv Partizana, pre svega jer je to klub koji dolazi iz moje Srbije. S obzirom na to da sam mnogo godina u inostranstvu uvek sam navijao za naše predstavnike u Evropi kako god se oni zvali, želeo sam im da što dalje doguraju u Evropi i tako donesu našem fudbalu i bolji koeficijent i bolju reklamu na međunarodnoj sceni. Nisam znao da imam negativan skor sa crno-belima, ali imam idealnu priliku da to popravim i ostvarim pobedu, ipak najbitnije je da posle druge utakmice budemo mi ti koji se raduju", rekao je Tomović.


tagovi

Nenad TomovićFK PartizanAEK Larnaka

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara